Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TEATRE: L'adulador, de Carlo Goldoni


TEATRE: L'adulador, de Carlo Goldoni

“L’Adulatore” és una de les 16 comèdies que Carlo Goldoni va escriure durant l’any 1750. Un text curiós perquè s’aborden problemes de la societat i, més concretament, polítics. Una peça que no s’ha representat mai en català i que ha estat traduïda per l’ocasió. És una obra sorprenent per l’hàbil crítica a què sotmet els aduladors que es van situant en la societat i s’aprofiten dels seus llocs per aconseguir privilegis i, sobretot, poder. Però també perquè denuncia les persones que permeten aquest tipus d’injustícies per ser incapaços, ignorants i pusil•lànimes.

Mai Goldoni s’havia atrevit a criticar tan obertament els governants i els governats i mai abans havia utilitzat contra la noblesa sarcasmes tan amargs. Goldoni deuria pensar que s’havia atrevit massa ja que, uns anys després, va reescriure l’obra donant-li un altre final; el primer era absolutament revolucionari i podia ser entès com una incitació a la revolta.

La companyia LA RAPA presentarà el proper divendres 20 de maig a la sala històrica de la Patronal una adaptació feta a partir d’aquell primer text. Uns fets i situacions molt actuals i que l’autor ja denunciava ara fa 265 anys.  L’espectacle, seguint els plantejaments del teatre popular, compta amb un pròleg i un epíleg en forma de cançons, que presenten el que passarà i proposen una reflexió sobre els fets que explica el text de Goldoni.

Un dels actors que surten a escena és el santquirzenc Martí Ruiz, que ha participat en muntatges de petit format com “Personatges estranys”, dramatúrgia feta a partir de contes de Jair Domínguez del llibre “Jesucrist era marica”, i ha format part de la companyia Urubú fent campanya escolar per l’estat espanyol. Ha col•laborat també en projectes d’alumnes de direcció de l’Institut del Teatre i de l’ESCAC i fent animacions en diverses fires medievals i al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya de Terrassa.

L’espectacle començarà a les 21 hores i tindrà un preu de 5€.

Horari: 21 hores Dirigida a: Tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 20/05/2016 de 21:00 a 21:00
  • Lloc Sala Històrica de la Patronal
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal