Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del llibre "La guerra amb ulls d'infant"


Presentació del llibre "La guerra amb ulls d'infant"

El proper divendres 8 de setembre, la Biblioteca Municipal acollirà a partir de les 19 hores la presentació del llibre “La Guerra amb ulls d’infant. Tres diaris i dos centenars d’escrits inèdits”. L’acte comptarà amb la presència de l’autor de l’obra, el santquirzenc Salvador Domènech, i de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras. 

Amb l’objectiu de recuperar la memòria escolar d’una etapa crucial de la nostra història, Salvador Domènech ha tingut l’encert de recopilar en aquesta obra tres diaris i més de dos centenars d'escrits inèdits. Són testimonis vius de com els infants percebien les notícies sobre guerres passades o com van viure en la pròpia pell l’horror de la Guerra Civil. Un 80% del material aportat correspon al període 1936-1939.

Cal destacar el diari del mestre Enric Gibert, amb les redaccions dels seus alumnes sobre la Gran Guerra (1914-18), i els dos diaris de les germanes Arnau Pitarch, escrits entre juny de 1936 i desembre del 1937. Tres diaris inèdits a nivell d’obra publicada.

La finalitat és que pugui esdevenir un llibre de referència a l’hora de reflexionar sobre la guerra –de qualsevol tipus i en qualsevol època– sobretot en les escoles, espais culturals i centres de debat.

Horari: 19 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 08/09/2017 de 19:00 a 19:00
  • Lloc Sala d'actes de la Biblioteca
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal