Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortida Cultural- Monestir de Sant Cugat- Aula d'extensió universitària-


Visita Cultural  al Monestir de Sant Cugat,  sortida matinal, guiada per Carolina Chifoni - Llicenciada en Art

Sortida: Anirem amb tren FFCG, ens trobarem a l'estació de Sant Quirze a dos quarts de deu del matí (9:30H) les places son limitades (tindrà prioritat els socis)

La VISITA AL REIAL MONESTIR DE SANT CUGAT..

Ens arribarem fins a Sant Cugat del Vallès, (on hi trobarem una persona coneguda per Aula, Na Carolina Chifoni que ens farà de guia) per tal de centrant-nos en el seu passat medieval, quan s'aixecà l'antic conjunt benedictí del Reial Monestir de Sant Cugat, a cavall entre el romànic i el gòtic, veurem la seva església, el claustre i altres dependències, alhora que visitem el fons del Museu de Sant Cugat i recuperen la història i els diferents usos del conjunt monàstic fins arribar als nostres dies.

La fundació del monestir:

Els orígens del monestir de Sant Cugat semblen força antics, hi ha qui posa la data del segle VI com la del començament de la vida comunitària en aquest lloc. El cert és que fins a 878 hom no té constància documental de la seva existència.

En aquest lloc hi havia un assentament romà (el castrum d'Octavià), on a partir del segle IV s'hi comença a desenvolupar una intensa activitat religiosa, centrada en el martyrium dedicat a Sant Cugat que segons la tradició havia mort en aquest lloc, víctima de les persecucions de Diocesà. Al voltant del seu enterrament s'hi van anar succeint diverses construccions i, potser una primera comunitat, fins que el 717 va ser destruït per la invasió sarraïna.

Si voleu ampliar aquest coneixements apunteu-vos.

La durada de la visita serà de unes tres hores, recomanem portar calçat còmode.

Preu per socis 10 € (no socis, i/o convidats 15 €)

Ja podem fer la vostre inscripció mitjançant l'ingrés de 10 € per fer el pagament de la guia, recordo que son places limitades, i serà aquest ingrés el que marcarà l'ordre d'inscripció (no podem passar de 30 places)

Ingrés al BBVA: ES97-0182-8753-9402-0000-0861

Fer-hi constar:

Beneficiari; Aula visita

Concepte: el nom del soci (es molt important)

Un cop acabat l'ingrés, passar notificació al email  mateu.triquell@gmail.com.

Repetim: places limitades (per rigorós ordre d'ingrés)

Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com

Horari: 9:30 hores Dirigida a: Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 15/11/2017 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Casal d'Avis - Sala d'actes
  • Organitza Associació Aula d'Extensió Universitària de SQV
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal