Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència Ciència - Aula d'extensió universitària -


 Conferència Ciència de les terres rares al Grafe (làmina de carboni l'espessor del qual pot ser d'un sol àtom, es castellà Grafeno). La paraula "TERRA" ve de l'antiga denominació que se'ls donava als òxids i el de "RARES" per la dificultat d'extracció. Les aplicacions de les TERRES RARES són molt àmplies i augmenten constantment. S'utilitzen per produir discos durs d'ordinador, catalitzadors d'automòbils, telèfons mòbils intel·ligents, pantalles de TV i un llarg etcètera.

Tancant el cercle dels materials avançats.

Dirigida per Pedro Gómez-Romero. Doctor en Química., Georgetown University, USA, 1987, amb Distinció Professor de Recerca del CSIC en l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, ICN2 (CSIC-BIST), on dirigeix el grup NEO-*Energy, amb projectes en els camps de nanomaterials per a emmagatzematge i conversió d'energia.
Autor de més de 200 publicacions en revistes internacionals,
Autor i editor de diversos llibres tècnics i de divulgació

Breu resum de la conferència:

En la nostra activitat d'un dia usem o ens servim de més materials que els nostres avis en tota la seva vida. Molts no els veiem; estan amagats en els nostres mòbils, en els nostres cotxes, a les nostres cases. I cada vegada hi ha més. Elements com les terres rares o metalls preciosos com el platí són tan útils com a escassos, de manera que toca començar a plantejar múltiples estratègies globals com l'ocupació de materials alternatius abundants i el reciclat dels reciclables. Podemos començar a plantejar el desenvolupament d'una economia circular, sostenible, si pot ser sense enfonsar la biosfera que ens ha estat donant exemple des que som conscients. Vidre, paper i plàstics han estat només el principi.
 

Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com

Horari: 18 A 20 hores Dirigida a: Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 22/11/2017 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Casal d'Avis - Sala d'actes
  • Organitza Auxa d'extensió Universitària
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal