Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cine-Fòrum - Aula d'extensió universitària -


Cine-Fòrum.

Presentació: Dolors Serra Cairó.

FANTASIA- Estudis Disney

Fantasia és una pel·lícula musical estatunidenca de 1940, un clàssic d'animació dels estudis Disney. La seva producció es va iniciar poc després de Blancaneus i els set nans (1937) i en paral.lel a Pinotxo (1940).

Fantasia, que no va tenir a la serva sortida l'èxit habitual de les produccions Disney de l'època, és la primera part d'una série desitjada per Walt Disney. Gràcies a la voluntat de Roy Edward Disney, Nebot de Walt, el 1999 es va estrenar una segona part titulada Fantasia 2000.

 

Argument

 

La pel·lícula està composta de set seqüències il·lustrant vuit peces de música clàssica, reorquestrats i dirigits pel director d'orquestra Leopold Stokowski al cap de l'Orquestra de Filadèlfia. L'última seqüencia il·lustra dues peces, mentre que un intermedi separa la seqüència 4 de la 5. Cada seqüència és precedida d'una curta introducció on l'orquestra és en ombra xinesa. 

 

La pel·lícula, després de l'aparició del títol, comença immediatament com es una sala d'espectacles: una cortina s'obre en una escena en la penombra, les siluetes de músics que s'instal·len destaquen davant d'una pantalla blava, amb sons d'instruments que afinen. El narrador, com per a una retransmissió, acull els espectadors.  Mentre que explica al públic que existeixen tres gèneres de músiques, certs instruments s'il·luminen, i la seva sonoritat es posa en escena. Els tres gèneres són la música narrativa, que conta una història, la il·lustrativa, que evoca una o diverses imatges, i la música absoluta, que no existeix més que per a si mateixa.

 

  És també per a nombrosos autors i crítics, una obra d'art d'un gènere nou, pont entre dues arts, la música i el cinema.

 

Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com

Horari: De 17:30 a 20 hores (demanem puntualitat si us plau) Dirigida a: Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 29/11/2017 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Casal d'Avis - Sala d'actes
  • Organitza Associació Aula d'Extensió Universitària de SQV
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal