Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: "Concerts de Brandenburg", de Johann Sebastian Bach


Els Amics de la Música organitzen la projecció de la magnífica interpretació dels sis Concerts de Brandenburg, del BWV 1046 al 1051, a càrrec de la Münchener Bach-Orchester, dirigida per Karl Ritcher, organista, clavecinista i fundador de l’orquestra. Formen part de les peces més conegudes i interpretades de J. S. Bach. Van ser composades en diferents anys, fins al 1721, i dedicades al marquès de Brandenburg, motiu pel qual s’han conegut amb aquest nom. Juntament amb les suites orquestrals, formen la millor part de l’obra orquestral de J.S. Bach.

Tots els concerts tenen tres moviments, excepte el primer concert, que en té quatre. El primer i tercer moviment són ràpids (allegro) i el segon, lent (adagio). Cada concert té la seva singularitat i al seu temps van establir un precedent en l’escriptura musical. En el primer i el segon concerts, intervenen vents i cordes, mentre que en els altres quatre, només cordes.

Aquests concerts constitueixen un resum de la tradició del concerto grosso barroc i un presagi del concert instrumental de la imminent era clàssica. Mostren alguns aspectes francament experimentals, com el tractament virtuós de la trompeta (Concert núm. 2), del violí (Concert núm. 4), i del clavecí (Concert núm. 5). Tots ells formen part destacada de l’immens patrimoni musical que ens va deixar J. S. Bach.

Aquesta audició, gratuïta pels socis d’Amics de la Música, és oberta també a tot el públic, amb donatiu de dos euros.
 

Horari: 17.30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 06/11/2017 de 17:30 a 17:30
  • Lloc Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal