Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: "Coppélia", de Léo Delibes


Els Amics de la Música organitzen la projecció de "Coppélia", un ballet humorístic en dos actes estrenat a París el 1870, amb  música de Léo Delibes. La història està ambientada en un entorn camperol, cosa que li permet incloure danses tradicionals europees (masurca, csárdás, etc.), i basada en "L'home de sorra", el relat més cèlebre de l'escriptor romàntic E.T.A. Hoffmann,.

Sinopsi de l’argument
El ballet és un conte romàntic i còmic situat en un poblet centreeuropeu a l'època contemporània de la seva estrena.  Allà hi viuen uns camperols, entre els quals es troben la jove Swanilda i el seu promès Franz, però també Coppélius, un estrany artesà que es dedica a fer ninots autòmats i l'ambició del qual és crear una nina amb vida i dotada d'ànima. Un dia, en Franz tafaneja per la finestra de Coppélius i entreveu el que li sembla una noia molt bonica, però que en realitat es tracta de Coppélia, l'última creació de l'intrigant artesà. Després d’una sèrie de malentesos, com quan Swanilda es fa passar per Coppélia, tot acaba amb el casament dels dos protagonistes.

Aquesta audició, gratuïta pels socis d’Amics de la Música, és oberta també a tot el públic, amb el donatiu de dos euros.

DADES TÈCNIQUES:
Enregistrat en directe l’any 2001 a l’Òpera Nacional de París, amb la seva orquestra i escola de dansa. Coreografia original d’Arthur Saint-Léon. Versió actual d’Albert Aveline. Dirigida per Pierre Lacotte i Claude Bessy.
Durada:  1 hora i 7 minuts.
 

Horari: 17.30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 04/12/2017 de 17:30 a 17:30
  • Lloc Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal