Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: Òpera amb Joan Sutherland i Luciano Pavarotti


Els Amics de la Música organitzen la projecció d'una gala operística amb fragments de "La Traviata" i "Rigoletto", de Verdi, i "Lucia de Lammermoor",  de Donizetti amb interpretacions de Joan Sutherland i Luciano Pavarotti, dos grans i emblemàtiques figures de l’òpera, que freqüentment han actuat juntes al Metropolitan Opera de Nova York i arreu del món.

La fama de Joan Sutherland s’inicià el febrer de 1959 arran de la seva interpretació de Lucia de Lammermoor al Covent Garden, de Londres. El 1961 va triomfar al Carnegie Hall  de New York  amb Beatrice  di Tenda, de Bellini. A partir d’aquestes fites assolí ja reconeixement internacional. Està casada amb Richard Bonynge, director de l’orquestra a la gravació que es presenta i que ha estat un gran puntal per a l’èxit de Joan.

Luciano Pavarotti debutà  als Estats Units, a Miami, amb Lucia de Lammermoor, al costat de Joan Sutherland. Actuà per primera vegada  al Metropolitan Opera de Nova York el 1965 amb La Bohème de Puccini el 1968, amb tal èxit que, fins a la seva última col•laboració el 2004, va fer 383 representacions en aquest teatre. 

Verdi i Donizetti, juntament amb Rossini i Bellini, són els grans compositors de la inspirada òpera italiana.
Aquesta audició, gratuïta pels socis d’Amics de la Música, és oberta també a tot el públic, amb el donatiu de dos euros.

DADES TÈCNIQUES:

Enregistrat en directe l’any 1987 al  Metropolitan Opera de Nova York
DVD editat el 2008 per Decca
Duració:  1 hora i 55 minuts. Subtítols en castellà.
 

Horari: 17.30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 18/12/2017 de 17:30 a 17:30
  • Lloc Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal