Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: "Concert de Cap d'Any 2017 a Viena"


El Concert de Cap d’Any de la Filharmònica de Viena és un concert que comença cada any, des de 1939, a les 11.15 hores del matí de l’1 de gener a Viena, Àustria.  Aquesta vegada va ser retransmès en directe a 93 països, amb una audiència de 50 milions de teleespectadors. Interpreta majoritàriament obres de la família Strauss. Aquest any, s’inclouen 7 peces que mai havien estat en el programa.

Compta amb la intervenció del Cor d’Amics de la Música de Viena i el tradicional Ballet Estatal de l’Òpera de Viena, que actua en directe des del pati de butaques. Diferents peces rendeixen homenatge a l’emperadriu Maria Teresa I d’Àustria, en el 300 aniversari del seu naixement, a l’emperadriu Sisi, a l’Escola Espanyola d’Equitació, i al Museu Vienès del Rellotge. El concert acaba amb la interpretació del Bell Danubi Blau, que és considerat com el segon himne nacional d’Àustria, i amb la Marxa Radetzky que els espectadors aplaudeixen al compàs.

Es considera un honor dirigir aquest concert, que cada any fa un director diferent, triat entre els millors del món. En aquesta ocasió i per primera vegada, és el veneçolà Gustavo Dudamel, que amb 35 anys és el més jove que ho ha fet mai.

La Filharmònica de Viena va ser creada el 1841. Compta aquesta vegada amb els concertinos Rainer Honeck i Albena Danailova.

Aquesta audició, gratuïta pels socis d'Amics de la música, és oberta també a tot el públic, amb el preu d'entrada-donatiu de dos euros.

DADES TÈCNIQUES:
Enregistrat en directe l’1 de gener de 2017 a la Sala Daurada del  Musikverein de Viena per l’Orquestra Filharmònica de Viena, dirigida per Gustavo Dudamel i acompanyada algunes peces pel Cor d’Amics de la Música de Viena i el Ballet Estatal  de l’Òpera de Viena. Durada:  2 hores i 20 minuts.

Horari: 17.30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 08/01/2018 de 17:30 a 17:30
  • Lloc Sala d'actes del Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal