Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: "Simfonies núm. 2, 6 i 7 de Beethoven"


Ludwig van Beethoven (1770-1827) compositor, director  i pianista alemany que deixà un llegat musical que s'estén  des del Classicisme fins als inicis del romanticisme. És considerat com un dels compositors més importants de la història de la música, influint de en l'evolució posterior d'aquest art. 
La Simfonia núm. 2 és una de les últimes obres del "estil primerenc" de Beethoven. S’aprecia una maduresa incipient en l’expressió romàntica, que preconitza els seus èxits posteriors, amb la Tercera simfonia Heroica en el punt de mira.

La Sisena simfonia (pastoral) va rebre el subtítol de "Records de la vida campestre". Beethoven va ser un amant de la naturalesa i passava part del seu temps caminant pel camp. Com va dir ell mateix, aquesta simfonia és "més expressió de sentiments que pintura de sons".

La Simfonia núm. 7 és una obra que evoca espontaneïtat; les notes semblen fugir de la partitura, en una onada d'inspirada invenció. El mateix Beethoven s'hi va referir  com una de les seves millors obres.
Leonard Bernstein (Lawrence, Massachusetts, 1918 - Nova York, 1990) fou un dels grans músics dels Estats Units,  el primer director d'orquestra d'aquest país que va obtenir èxit i reconeixement internacional, per la seva activitat al davant de l'Orquestra Filharmònica de Nova York i com a compositor d'obres com el musical West Side Story, l'opereta Candide, i Un dia a New York.

Aquesta audició, gratuïta pels socis d'Amics de la música, és oberta també a tot el públic, amb el preu d'entrada-donatiu de dos euros.

DADES TÈCNIQUES:
Simfonies enregistrades al Muskverein de Viena el novembre de 1978. Edició Deutsche Gramophon 2008.

Horari: 17.30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 19/02/2018 de 17:30 a 17:30
  • Lloc Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal