Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: "La flauta Màgica"


Projecció: "La flauta Màgica"

L'Òpera "La Flauta Màgica" és una de les obres més importants de Wolfgang Amadeus Mozart i tal vegada sigui la universalment  més coneguda. Es va estrenar a Viena, el setembre de 1791, sota la direcció del compositor, dos mesos abans de la seva mort. El llibret fou escrit per Enmanuel Schikaneder, gran amic de Mozart. L'argument de l'òpera ha estat molt discutit. Mentre que molts investigadors la veuen simplement com un conte de fades, altres hi troben simbolisme i referències a la maçoneria, associació a la que Mozart i Schikaneder pertanyien.

En aquesta òpera trobem la música més sublim que havia sortit fins aleshores de la ploma de Mozart. Sense haver de seguir les normes més rígides de l'òpera italiana, va emprar música de ressò popular i elements afins al gust alemany, amb ressons folklòrics i moments encisadorament «nòrdics» com les escenes en les quals intervenen les campanetes màgiques.

Mozart, compositor i pianista austríac, nasqué a Salzburg el gener de 1756 i morí  a Viena el desembre de 1791. Mestre del Classicisme, estil preromàntic, va rebre influència  de Haydn, Händel i Bach. La seva  música va deixar forta empremta, entre altres, a  Beethoven, Chopin, i Tchaikovsky.  La seva obra comprèn tots els gèneres musicals amb més de sis-centes creacions en simfonies, òperes, concerts, música sacra, coral i de cambra.

Aquesta audició, gratuïta pels socis d'Amics de la música, és oberta també a tot el públic, amb el preu d'entrada-donatiu de dos euros.

DADES TÈCNIQUES:
Enregistrat el 2000 per l'orquestra i cor de la Zurich Opera House, dirigida per Franz Welser-Möst.  Actual edició Planeta DeAgostini, 2003.
Durada:  2 hores i 30 minuts.
Subtítols en castellà.

Horari: 17.15 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 05/03/2018 de 17:15 a 17:15
  • Lloc Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal