Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció: "Missa de Rèquiem" de Giuseppe Verdi


El gran compositor d’òperes, Giuseppe Verdi també va compondre una missa de rèquiem, pot ser no tan famosa com la de Mozart, però d’una gran qualitat i riquesa musical. És un gran plaer oferir aquesta versió del prestigiós director Von Karajan, magistralment filmada pel cineasta Clouzot i on tindrem també el privilegi de veure a un joveníssim Luciano Pavarotti.  Després de l'èxit d'Aida, Verdi es va retirar durant un llarg període de la composició operística. No es va retenir, tanmateix, de compondre un altre tipus d'obres i la més important d'aquest període és la Missa de Rèquiem. 

Verdi va quedar molt impressionat per la mort del seu compatriota, el poeta Alessandro Manzoni, el 1873. Verdi i Manzoni estaven molt compromesos amb la unitat d'Itàlia duta a terme uns anys abans, compartint ambdós els valors típics del Risorgimento, la justícia i la llibertat. La mort de Manzoni va esperonar Verdi a continuar el vell projecte de compondre un rèquiem, que ja havia començat conjuntament amb Gioachino Rossini, però que restà suspès per la mort de Rossini el 1868.  El rèquiem de Verdi es va presentar a la ciutat de Milà el 22 de maig de 1874, a l'església de Sant Marc, coincidint amb el primer aniversari de la mort de Manzoni. L'èxit va ser enorme i la fama de la composició va superar les fronteres nacionals.

Aquesta audició, gratuïta pels socis d'Amics de la música, és oberta també a tot el públic, amb el preu d'entrada-donatiu de dos euros.


DADES TÈCNIQUES:
Filmació en directe al Teatre de la Scala de Milan, l'any 1967, dirigida pel cineasta Henri-Georges Clouzot. Editat en DVD l’any 2005. Solistes: Leontyne Price, soprano; Fiorenza Cossoto, mezzo-soprano; Luciano Pavarotti, tenor i Nicolai Gjiaurov, baix. Cor i Orquestra del Teatre de la Scala de Milan.
Durada: 1 hora i 23 minuts.
 

Horari: 17.30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 19/03/2018 de 17:30 a 17:30
  • Lloc Casal d'Avis
  • Organitza Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal