Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1a sessió curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments pel sector del comerç detallista


1a sessió curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments pel sector del comerç detallista

La producció d’aliments segurs és una responsabilitat compartida entre els agents econòmics implicats i les autoritats competents. Per aquest motiu la formació continuada en matèria d’higiene alimentària dels professionals que treballen en l’àmbit de la manipulació d’aliments és obligatòria d’acord amb la normativa vigent.

Per aquest motiu, el servei de Salut Pública de l’Ajuntament amb la coordinació del Servei de Comerç de l’Ajuntament i amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza cursos de formació en matèria d’higiene i seguretat alimentària. Aquests cursos estan destinats al personal manipulador d’aliments dels establiments alimentaris  del municipi així com al personal de les entitats municipals que realitzen alguna activitat en la qual intervinguin en la manipulació d’aliments. S’ofereixen dostipus d’accions formatives, una formació especialitzada en l’àmbit de la restauració col·lectiva i menjars per emportar i una altra per a l’àmbit del comerç detallista d’alimentació.

 

Ambdues accions formatives tenen l’objectiu de millorar l’aplicació dels autocontrols als establiments alimentaris ja que la normativa sanitària obliga a tenir implantat un sistema d’autocontrol sanitari en aquests establiments per garantir la innocuïtat i salubritat dels productes alimentaris que s’elaboren, es serveixen i es venen al consumidor final. Tot i que la formació es centrarà en facilitar la tasca dels autocontrols no es deixarà de banda de fer un petit recordatori de bones pràctiques de manipulació i d’higiene per prevenir possibles riscos sanitaris.

 

Aquestes formacions consten de 2 sessions de 2 hores cadascuna d’elles i es realitzaran en les dates següents.

·         Dilluns 19 de març i 9 d’abril: curs adreçat al personal manipulador del sector dela restauració col·lectiva i menjars per emportar. Horari: 19:00 a 21:00h. Lloc: Sala Nova de la Patronal.

·         Dimarts 6 de març i 20 de març: curs adreçat al personal manipulador del sector del comerç detallista d’alimentació. Horari: 14:45 – 16:45h. Lloc: Celler de la Masia de Can Barra.

 La inscripció a aquestes sessions formatives s’ha de fer de enviant un correu electrònic a serveisalut@santquirzevalles.cat i en el que s’ha d’indicar la següent informació: nom complert de la persona que hi assistirà, DNI, telèfon i correu electrònic.

El període d’inscripció per a cadascuna d’aquestes sessions formatives és el següent:

Formació sector comerç detallista: des del 13 de febrer fins al 27 de febrer del 2018 (ambdós inclosos).

Formació sector restauració col·lectiva: fins al 13 de març

Totes les accions formatives es realitzaran de forma gratuïta.

 Les places es cobriran per odre d’inscripció i es crearà una llista d’espera per cobrir possibles baixes.

 L’activitat es pot cancel·lar en el supòsit de que no es produeixin les inscripcions mínimes.

 Per a més informació podeu trucar al servei de Salut Pública al telèfon: 937216800.

 

 

Horari: 14:45h a 16:45h Dirigida a: Personal manipulador del sector del comerç detallista d’alimentació Col·laboració: Servei de Comerç de l'Ajuntament i Diputació de Barcelona

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 06/03/2018 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Celler de Can Barra
  • Organitza Servei de Salut Pública de l'Ajuntament
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal