Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència Literatura Catalana- Aula d'extensió universitària -


Conferència Literatura Catalana. Joan Oliver “Pere Quart". Dirigida per Antoni Dalmases i Pardo. Llicenciat en Filologia Hispànica

Joan Oliver, un dels intel•lectuals destacats de la nostra cultura, conreà diversos gèneres literaris. Fou un dramaturg destacat i un crític audaç i implacable, així com narrador i articulista, que ens ha llegat també una important obra poètica, publicada sota el pseudònim de Pere Quart.
L’objectiu de la conferència és donar a conèixer aquesta vessant de l’activitat literària de Joan Oliver “Pere Quart” de la seva poesia.
Va néixer a Sabadell l’any 1899, i la seva mort a Barcelona el 1986.
Inconformista, contundent, irònic, mordaç, directe, iconoclasta, compromès, però sobretot coherent amb les seves idees, ens aproparem, doncs, al ciutadà Joan Oliver i al poeta Pere Quart, per llegir-lo i llegir-nos també a nosaltres mateixos i la nostra societat, en l’exercici de reflexió crítica que ens proposen els seus versos. 
 

"Pere Quart" fragment de "Corrandes d'exili", Saló de Tardor (1947)


En ma terra del Vallès
tres turons fan una serra,
quatre pins un bosc espès,
cinc quarteres massa terra.
“Com el Vallès no hi ha res”
 

Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com
 

Horari: 18 A 20 hores Dirigida a: Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 16/05/2018 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Casal d'Avis - Sala d'actes
  • Organitza Aula d'extensió Universitària
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal