Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa del Most


El proper diumenge 22 de setembre, Sant Quirze del Vallès acollirà una nova edició de la Festa del Most. Tindrà lloc com és habitual als exteriors de la Masia Can Barra. Enguany, com a novetat, les activitats començaran el dissabte 21 de setembre, quan les famílies que ho desitgin podran anar entre les 11 i les 12 hores a recollir el raïm de les vinyes de la Masia que es trepitjarà a l’endemà.

Ja diumenge dia 22, la jornada començarà a les 9.30 hores  amb un esmorzar de pagès obert a la ciutadania per donar pas a la trepitjada de raïm, que començarà a les 10 hores, en què els nens i les nenes que s’hi acostin aprendran a realitzant tot el procés d’elaboració del vi com es feia abans, amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries del Grup d’Investigació i Història. Els i les participants s’hauran de descalçar, rentar-se els peus i xafar el raïm fins a convertir-lo en most que, posat a les botes, es transformarà en una excel•lent mistela. Una oportunitat perquè els més petits visquin tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal i com ho feien els avis i àvies.

També es farà una petita quantitat de vi de missa “most bullit” o “vi bo”, que s’elabora amb un procés d’ebullició artesanal. A més a més, durant la Festa hi haurà una mostra d’oficis antics, en què els i les assistents podran conèixer com treballaven els ceramistes, els basters, els cistellers i els llauners.

La Festa del Most està organitzada pel Grup d’Investigació i Història i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Horari: 9.30 a 14 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 22/09/2019 de 09:30 a 09:30
  • Lloc Masia Can Barra
  • Organitza Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze i Ajuntament
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal