Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència - Aula d'extensió universitària


Conferència Reflexions a partir de la Utopia de Thomas Moore Dirigida per Joan Manuel del Pozo, Dr en Filosofia

"La Utopia, obra escrita per Thomas More a primers del segle XVI, constitueix un punt de referència principal del pensament filosoficopolític modern. La conferència presenta en primer lloc la persona de More en els seus aspectes més rellevants: un humanista, un polític, un cristià. Tot seguit s'explica el naixement de l'obra, les seves fonts i la seva estructura. En tercer lloc, es reflexiona sobre la naturalesa literària singular de l'obra dintre de l'anomenat 'gènere utòpic' i les idees filosoficopolítiques que presenta. Com a darrera part, la reflexió se centra en els valors principals de la seva aportació i en les funcions de la utopia i la ideologia com a motiva-dors de l'acció política".

El propòsit evident de Thomas More quan va escriure Utopia que es una illa, era obrir els ulls del poble als mals socials i polítics del món circumdant, com la inflació, la corrupció, els maltractaments als pobres, les guerres sense cap finalitat, l'ostentació de la cort, l'abús del poder pels monarques absoluts.
Utopia és una comunitat que estableix la propietat comuna dels béns. Tots els ciutadans de l'illa viuen en cases iguals, totes les ciutats són geogràficament iguals, i, més important encara, que tots els individus treballin una mateixa quantitat d'hores i un llarg etcètera. En fi aquest llibre va fer del seu títol allò que sabem que no podem aconseguir. És a dir Utòpic.

Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com
 

Horari: 18 hores Dirigida a: Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 19/02/2020 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Josep Brossa
  • Organitza Aula d'Extensió Universitària
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal