Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del web de l'Oficina SQV Sostenible


Com a conseqüència de la voluntat de l’Ajuntament de Sant Quirze d’establir un model de municipi equilibrat, responsable amb el medi ambient i créixer a partir d’un denominador comú com és la sostenibilitat, aquest dimarts, dia 26 d'octubre, es posarà en funcionament un nou web. L'acte de presentació, obert a tota la ciutadania, es durà a terme el mateix dimarts, a les 19:30 hores, a la sala d'actes del Centre Cívic Can Feliu.

Aquest projecte, anomenat l’Oficina SQV Sostenible, ha estat creat a partir de tres enfocaments: “Què fa Sant Quirze pel medi ambient?”, Què fas tu pel medi ambient? i “Finestra al món sostenible”.

En el primer apartat, s’abordarà l’actualitat municipal i els projectes de futur relacionats amb la sostenibilitat. En la segona secció, es dóna l’oportunitat d’opinar i participar mitjançant el “Mur de la Sostenibilitat”, calcular les emissions de CO2 que emet cadascú des que es lleva fins que se’n va a dormir o reflexionar sobre les bones pràctiques mediambientals.

Finalment, en el tercer apartat, s’hi podrà trobar actualitat internacional sobre la sostenibilitat, documentació i enllaços de referència d’aquest àmbit, un glossari per entendre conceptes potser una mica desconeguts fins ara, i una entrevista a una persona que destaca en aquesta matèria ja sigui pels seus coneixements, el seu perfil professional o la responsabilitat que sosté.

Mitjançant la centralització i aglutinació de tota aquesta informació, l’Oficina SQV Sostenible té l’objectiu de convertir- se a mig termini en una plataforma de referència al municipi en la tasca d’impuls i foment de la sostenibilitat.

Com es pot veure en el mateix espai web, també s’ha dissenyat un logotip que representa gràficament el concepte “Sant Quirze del Vallès, Municipi sostenible”. Aquest element gràfic, encarnat en una dent de lleó, tindrà la funció d’erigir-se en símbol representatiu d’aquest model de municipi que l’Ajuntament té la voluntat d’assolir.

A banda de l’activació d’aquest nou web, l’Ajuntament redactarà un pla de sostenibilitat. Aquest document pautarà en el temps un seguit d’actuacions destinades a millorar el grau d’excel·lència de la vila en matèria mediambiental i de sostenibilitat. La perspectiva de treball tindrà un caràcter polièdric, de manera que s’abordaran tots aquells àmbits susceptibles d’incidir, encara que sigui de forma tangencial, sobre la sostenibilitat del municipi entesa en un sentit ampli (urbanisme, habitatge, medi ambient, cultura, comunicació, etc.).

L’objectiu fonamental serà proporcionar a Sant Quirze un full de ruta a seguir per tal d’anar fent realitat les línies estratègiques de creixement responsable i desenvolupament sostenible establertes en el Pla d’Acció Municipal (PAM).

 

Horari: 19:30 Dirigida a: tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 26/10/2010 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala d'actes del Centre Cívic Can Feliu
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal