Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada. Conflicte i Drets Humans a Txerxènia i al Cauques Nord


En els darrers anys, la violència que abans es concentrava bàsicament a Txetxènia s’està estenent a bona part del Caucas septentrional, que pertany a la Federació Russa. Des del 2004 s’estan produint greus violacions dels drets humans a Ingúixia, el Daguestan, Kabardino-Balkària i Ossètia del Nord.

 

Els motius del contagi violent són diversos, però n’ha resultat clau la generalització de la violència repressiva de l’estat davant la itinerància de la resistència armada txetxena i de la presència de guerrillers islamistes que cometen atemptats.

 

Diverses organitzacions de defensa dels drets humans denuncien que les autoritats, en nom d’una presumpta lluita antiterrorista, participen en tortures, segrestos i detencions secretes de civils per aconseguir confessions falses de pertànyer a grups armats. I últimament també s’estan produint atacs de tot tipus contra els periodistes i defensors dels drets humans a la regió.

 

A Txetxènia, Ramzan Kadírov ha iniciat un procés de reconstrucció física i “democràtica” del país amb el suport del Kremlin. Tot i que des de Moscou es vol mostrar la normalitat i legitimitat d’aquest procés, la població segueix vivint sota un sistema de terror d’Estat i no hi ha previst cap procés de reparació a les víctimes del conflicte

Horari: 19 h Dirigida a: A persones Adultes Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 04/11/2010 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala d'actes
  • Organitza Lliga dels drets dels Pobles
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal