Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Col·loqui " Prou ablacions"


És un ritual d'iniciació en origen realitzat a les nenes d'alguns països d'Àfrica, Orient Mitjà i altres. El costum és de procedència incerta, encara que hi ha algunes versions que afirmen que va començar a l'antic Egipte ia partir d'allà es va estendre a Àfrica. Encara que es localitza sobretot a la zona centre-africana, aquesta pràctica no es limita al continent africà, ja se sap que aquesta pràctica també ocorren en diversos països d'Àsia, Amèrica, Austràlia i fins i tot Europa. [1]

Practicada en molts casos com ritu d'iniciació a l'edat adulta, actualment això està disminuint a causa de la prohibició de la seva realització en molts països. En alguns casos es recorre a tradicions religioses per argumentar a favor, però el cert és que aquest tipus de mutilació està prohibida a l'Islam [2] i en el cristianisme [cita requerida].

La pèrdua gairebé total de sensibilitat és la principal conseqüència per a les afectades, amb l'afegit trauma psicològic. Hi ha dones que moren dessagnades o per infecció en les setmanes posteriors a la intervenció, ja que es realitza gairebé sempre de manera rudimentària, a càrrec de remeieres o dones grans, i amb eines no gaire ortodoxes com vidres, ganivets o fulles d'afaitar i mai en centres sanitaris.

Horari: 19.30 h Dirigida a: A tothom Col·laboració: Acció Solidària del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 18/11/2010 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala altell
  • Organitza Dopnes per Sant Quirze
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal