Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada: Les noves masculinitats


Xerrada: Les noves masculinitats

“Noves masculinitats”

José Ángel Lozoya, educador sexual de Jerez de la Frontera, assenyala que «l’homofòbia és un estereotip sexual» i que «la superació de les etiquetes sexuals ens alliberarà». El problema rau en el fet que no hi ha un discurs profeminista separat del feminisme que orienti els homes. Lozoya destaca que entre els antisexistes hi ha massa prudència a l’hora de parlar de les injustícies que afectin només la masculinitat, perquè sempre es pensa que la lluita contra la desigualtat de les dones és prioritària. Lozoya proposa una nova educació basada a equilibrar els rols socials i conclou: «La igualtat de gènere n’és la desaparició».

Edwin Cruz, psicòleg i professor universitari de Puerto Rico, arran del seu treball amb homes violents, afirma que la masculinitat hegemònica estableix relacions d’amistat basades en la jerarquia, la manipulació, la distància, la violència i les veritats absolutes; cal inventar una nova masculinitat que estableixi relacions solidàries basades en la cooperació, la igualtat, la proximitat, el pacifisme i el relativisme. Cruz ressalta que «l’amistat és política », ja que l’opressió de gènere no és externa, sinó psíquica i social. D’aquesta manera, canviant l’amistat masculina es posarà fi a la violència de gènere i es podrà canviar la relació home-dona.

Michael Flood, professor australià i director de la revista XY, destaca que cal una política de gènere que doni suport a les associacions antisexistes mixtes, ja que és necessari implicar els homes en la lluita per la igualtat de gènere per tal de fer-los perdre la por al canvi. Flood exposa que «els homes són part del problema i de la solució». Sense ells el canvi no és possible, però de vegades implicar-los té el perill de reforçar el seu poder, ja que molts homes s’interessen per les qüestions de gènere des de posicionaments antifeministes.
 

Horari: 19 h Dirigida a: Per Adults Col·laboració: Homes per la Igualtat

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 23/11/2010 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala altell Centre Cívic Masia de Can Feliu
  • Organitza PSC
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal