Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONCERT: FemPop SQV 2022


CONCERT: FemPop SQV 2022

FemPop és un festival que vol ser un puny alçat contra la desigualtat de gènere que regna a la indústria musical. Segons un estudi que va publicar la plataforma Mujeresymusica, al 2018 als 20 festivals més grans d'Espanya, només el 15% dels artistes confirmats van ser dones o bandes que inclouen dones entre la seva formació principal. Però la desigualtat també es demostra en Spotify, on les dones només ocupen un 20% de les llistes més escoltades.

FemPop vol inclinar la balança cap a l'altre costat, programant només a dones o bandes liderades per dones. Seran tres concerts amb algunes de les promeses més excitants de l'escena independent internacional i nacional. En aquesta edició, el Festival tindrà lloc a la Sala Josep Brossa de la Patronal a partir de les 18 hores.

Festival compromès
Les entrades tenen un preu de 2€ i es poden aconseguir a http://entrades.santquirzevalles.cat. Els diners recaptats es destinaran a l’associació Dones no estàndards.  El FemPop SQV està organitzat per l’Ajuntament i Son Canciones. 

Cartell
El cartell d’enguany compta amb artistes internacionals i nacionals. Les persones assistents gaudiran amb les actuacions de la britànica Charlotte Carpenter, la catalana Clàudia Allmang i la basca Irene Zugaza.

Charlotte Carpenter (Regne Unit)
. Les cançons de la jove cantant anglesa no acaricien, mosseguen. A vegades sona com uns White Stripes malenconiosos, altres com una PJ Harvey molt cabrejada, però sempre manté la seva personalitat inconfusible. Lluitadora incansable per la igualtat d'oportunitats per a les dones, ha fundat el segell discogràfic Babywoman Records. Amb Charlotte Carpenter aixecarem el puny com mai.

 
 
Claudia Allmang (Catalunya). Diuen els astrònoms que no hi ha espectacle més bell que el naixement d'una estrella. En FemPop tindrem el luxe d'estar a primera fila quan succeeix. La jove cantant de la Costa Brava només ha editat tres senzills, però hi ha més presència i qualitat en aquests deu minuts de música que en la discografia sencera de molts altres. Ja ha fitxat per Luup Records i els i les programadores tenen el seu nom subratllat en negreta per al 2022. Us aconsellem que us acosteu molt a Claudia Allmang ara que podeu, abans que es converteixi en un punt llunyà d'un escenari enorme.
 

 Irene Zugaza (País Basc/Catalunya)
. La música és un viatge, i poques artistes han recorregut més quilòmetres que la violinista i cantant basca. Bilbao, Madrid, Barcelona, Sevilla, l'Amèrica llatina sencera… El passaport d'Irene Zugaza té tant suc com les seves cançons. En cada lloc es va deixar absorvir per la música tradicional local, per acabar aconseguint una veu pròpia inconfusible. Etiquetar-la és molt atrevit. Flamenc urbà, pop llatí, Klezmer folk. Queda tot massa complicat per descriure la meravellosa senzillesa de les seves actuacions, on rendeix com ningú en les distàncies curtes. I és que les paraules més importants de les nostres vides sempre van ser i seran murmuri.
 

 


 
Horari: 18 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 12/03/2022 de 11:00 a 11:00
  • Lloc Sala Josep Brossa de la Patronal
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal