Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DOC del Mes: Arica


DOC del Mes: Arica
Direcció: Lars Edman i William Johansson Kalén. Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit (2020) 95 min. VO en castellà, suec i anglès, subtitulada en català.
 
Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.
 
La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.
 
L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.
 
La sessió tindrà lloc el proper dijous 20 de gener a les 19 hores a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Podeu reservar gratuïtament les vostres entrades al següent enllaç. Per altra banda, aquest documental també es podrà visualitzar online del 21 de gener al 4 de febrer omplint aquest formulari. Les persones inscrites rebreu un enllaç i un codi per poder visionar la pel·lícula. 
Horari: 19 h Dirigida a: Públic adult Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 20/01/2022 de 19:00 a 19:00
  • Lloc Sala Josep Brossa de la Patronal
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal