Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Can Barra acull una jornada supramunicipal d’exploració de nous mercats internacionals per a les empreses

El Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, el passat 17 de maig, va acollir la jornada supramunicipal d'exploració de nous mercats per a la internacionalització de l'empresa, organitzada en el marc del projecte del Pla d'Innovació de la Conca del Ripoll i en col.laboració amb ACC10 (Agència de Suport a la competitivitat de l'empresa catalana, de la Generalitat de Catalunya). L’obertura de l’acte va anar a càrrec de la tinent d’alcalde de l’Àrea d’Economia, Indústria, Comerç i Promoció de la Ciutat, Àngels Ponsa la qual va voler destacar “la importància de la cooperació supramunicipal per a treballar en benefici de la competitivitat de les empreses de la comarca”.


Can Barra acull una jornada supramunicipal d’exploració de nous mercats internacionals  per a les empreses

 En aquesta jornada, Laura Villar, directora del Centre de Promoció de Negocis d’ACC10 a Johanesburg i Akraam A. El- Hosseiny, director del Centre de Promoció de Negocis d’ACC10 a El Caire, van detallar les principals característiques dels mercats Egipci i Sud-Africà, com a potencials escenaris d'èxit per a les exportacions de maquinària i envàs per a l'alimentació. En la mateixa sessió també van exposar-se les eines de suport a l'activitat exportadora per part d'ACC10. D’altra banda, Josep Maria Campanera, director de Promoció Internacional del Centre Metal.lúrgic de Sabadell va donar a conèixer l’experiència dels grups d’exportació en orígen d’envàs i de maquinària d’embalatge que el Centrem està duent a terme amb èxit. Per últim, la directora general de l’empresa quirzetenca Carinsa, Vanesa Martínez, va oferir a tots els assistents una exposició de bones pràctqiues en matèria d’internacionalització. Carinsa és una de les empreses tractores del cluster d’alimentació de la Conca del Ripoll, la qual exporta més d’un 40% de la seva producció a més de 20 països de quatre continents.

El Pla d’Innovació de la Conca del Ripoll és una iniciativa del Ajuntaments de: Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Barberà, Polinyà, Castellar del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda