Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El Servei de Joventut organitza la campanya informativa “Menja Bé per estar Boníssim@”

La iniciativa té per objectiu fomentar entre el jovent del municipi els hàbits saludables, la correcta alimentació i la cura del cos prevenint així els trastorns alimentaris.


El Servei de Joventut organitza la campanya informativa “Menja Bé per estar Boníssim@”

Durant aquest mes de maig, el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Sant Quirze està organitzant un any més la campanya informativa “Menja Bé per estar Boníssim@”. Aquesta campanya té per objectiu fomentar entre el jovent del municipi els hàbits saludables, la correcta alimentació i la cura del cos prevenint així els trastorns alimentaris. Les activitats d’aquesta campanya van començar el passat divendres 14 de maig amb la celebració del “Taller de còctels sense alcohol”. De la mà de Lluís Landry, els i les assistents van aprendre a realitzar còctels originals per fer a casa a partir de diferents sucs de fruita.

La segona activitat de la campanya es va dur a terme el passat dimecres 19 de maig. Es tractava del taller de cuina “Menja bé per estar Boníssim@”. Aquesta activitat tenia per objectiu que els i les assistents aprenguessin la importància de seguir una dieta saludable en aquesta època de l’any en què tothom vol aprimar-se a causa de l’anomenada “operació banyador-biquini”. Es tractava que els i les assistents comprenguessin que no han de posar en perill la seva salut per voler aprimar-se dràsticament en pocs dies.

La tercera activitat de la campanya és la “Tarda Jove Estic Boníssim@ tal com sóc” i es durà a terme el proper dimecres, dia 26 de maig. Els i les participants, d’una banda, potenciaran el concepte de salut entesa no com a l’absència de malaltia, sinó com un dret de l’individu i, d’altra banda, treballaran conceptes que fan referència a la salut, a l’alimentació i als trastorns de la conducta alimentària de manera preventiva. Amb aquesta activitat també es vol crear  un espai de reflexió que ajudi als i les assistents a tenir una mirada crítica envers els missatges que els mitjans de comunicació transmeten. Treballaran també el concepte d’autoestima i d’imatge personal tot jugant al joc de l’escala a nivell gegant, on els mateixos participants seran les fitxes del tauler. La iniciativa, que començarà a les 18:00 hores, es durà a terme a la seu de l’Espai Canya Jove, ubicada a la ronda d’Arraona, 29-31.

Per últim, el proper divendres 28 de maig es durà a terme una jornada de cine-fòrum a partir de la pel·lícula “Supersize me” . El film és un documental escrit, produït, dirigit i protagonitzat per Morgan Spurlock, cineasta independent dels Estats Units. A la pel·lícula, Spurlock segueix una dieta de 30 dies només menjant productes d’una famosa cadena de menjar ràpid. Podreu veure els efectes que té aquest estil de vida en la salut física i psicològica i com el protagonista passa d’estar sa i prim (1.88 d’alçada i 84 kg de pes) a l’inici del documental, a pesar més de 10 kg més, amb canvis d’humor, disfunció sexual, mal al fetge... Segons s’explica en aquest documental, Spurlock va necessitar 14 mesos per perdre el pes guanyat amb aquest tipus de menjar.  Durant aquesta activitat, que es durà a terme a la seu de l’Espai Canya Jove a partir de les 17:00 hores, els i les assistents gaudiran també d’un berenar a base de fruita.

Per a més informació sobre la campanya, adreceu-vos al telèfon 93.722.74.44 o al correu electrònic espaicanyajove@santquirzevalles.cat.