Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Finalitza la campanya “Menja Bé per estar Boníssim@” amb una jornada de cinefòrum

La iniciativa ha comptat amb dues setmanes plenes d'activitats.


Finalitza la campanya “Menja Bé per estar Boníssim@” amb una jornada de cinefòrum

Supersize me” o “Superengreixa’m” és un documental escrit, produït, dirigit i protagonitzat per Morgan Spurlock, cineasta independent dels Estats Units. A la pel·lícula, Spurlock segueix una dieta de 30 dies només menjant productes d’una famosa cadena de menjar ràpid. Podreu veure els efectes que té aquest estil de vida en la salut física i psicològica i com el protagonista passa d’estar sa i prim (1.88 d’alçada i 84 kg de pes) a l’inici del documental, a pesar més de 10 kg més, amb canvis d’humor, disfunció sexual, mal al fetge... Segons s’explica en aquest documental, Spurlock va necessitar 14 mesos per perdre el pes guanyat amb aquest tipus de menjar.

Aquest film serà el centre de debat d’una jornada de cinefòrum que organitza l’Espai Canya Jove avui divendres, dia 28 de maig, a les 17:00 hores. Els i les assistents gaudiran també d’un berenar a base de fruita. Aquesta activitat forma part de la campanya “Menja Bé per estar Boníssim@” impulsada pel Servei de Joventut de l’Ajuntament de Sant Quirze, que finalitza avui divendres.  Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos al telèfon 93.722.74.44 o al correu electrònic espaicanyajove@santquirzevalles.cat.

Dues setmanes de campanya plenes d’activitats

Durant aquest mes de maig, el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Sant Quirze ha estat organitzant un any més la campanya informativa “Menja Bé per estar Boníssim@”. Aquesta campanya tenia per objectiu fomentar entre el jovent del municipi els hàbits saludables, la correcta alimentació i la cura del cos prevenint així els trastorns alimentaris.

Les activitats d’aquesta campanya van començar el passat divendres 14 de maig amb la celebració del “Taller de còctels sense alcohol”. De la mà de Lluís Landry, els i les assistents van aprendre a realitzar còctels originals per fer a casa a partir de diferents sucs de fruita.

La segona activitat de la campanya es va dur a terme el passat dimecres 19 de maig. Es tractava del taller de cuina “Menja bé per estar Boníssim@”. Aquesta activitat tenia per objectiu que els i les assistents aprenguessin la importància de seguir una dieta saludable en aquesta època de l’any en què tothom vol aprimar-se a causa de l’anomenada “operació banyador-biquini”. Es tractava que els i les assistents comprenguessin que no han de posar en perill la seva salut per voler aprimar-se dràsticament en pocs dies.

La tercera activitat de la campanya va ser la “Tarda Jove Estic Boníssim@ tal com sóc” i es va dur a terme el passat dimecres, dia 26 de maig. Els i les participants, d’una banda, van potenciar el concepte de salut entesa no com a l’absència de malaltia, sinó com un dret de l’individu i, d’altra banda, van treballar conceptes que feien referència a la salut, a l’alimentació i als trastorns de la conducta alimentària de manera preventiva. Amb aquesta activitat també es volia crear  un espai de reflexió que ajudés als i les assistents a tenir una mirada crítica envers els missatges que els mitjans de comunicació transmeten. Van treballar també el concepte d’autoestima i d’imatge personal tot jugant al joc de l’escala a nivell gegant, on els mateixos participants van ser les fitxes del tauler.