Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze celebra aquest diumenge la Festa del Comerç Just

La iniciativa es durà a terme al Parc de les Morisques a partir de les 11:00 hores


Sant Quirze celebra aquest diumenge la Festa del Comerç Just

El Comerç Just és una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països del Nord i els països del Sud. Per tal d’aconseguir-ho, existeixen uns criteris: salaris,  condicions de treball dignes, relació comercial a llarg termini, absència d’explotació infantil, igualtat entre homes i dones, funcionament participatiu i respecte pel medi ambient.  Per tal de conscienciar la ciutadania en aquesta matèria, la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Quirze i les entitats solidàries locals Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Fundació Quetzal i Sant Quirze pels Infants, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, organitzen aquest diumenge, dia 30 de maig, la “Festa del Comerç Just” al Parc de les Morisques.

A partir de les 11:00 hores, el parc acollirà una sèrie de paradetes on es vendran productes de comerç just i comerç solidari. Dels diners aconseguits, es destinarà una part a cobrir les necessitats bàsiques de les comunitats productores. A més a més, durant aquesta celebració, hi haurà activitats per als infants com, per exemple, un espectacle de contes bolivians que anirà a càrrec del Centre d’Estudis Amazònics.

D’altra banda, també es lliuraran els premis del primer certamen literari de “Contes Solidaris” de Sant Quirze del Vallès que ha organitzat l’entitat Ateneu del Món.  De la categoria de 10 a 12 anys, han guanyat “Una història de Sant Jordi sense Sant Jordi”, de Marta Guillamon, i “Els germans Borinot”, de Pau Quiles. De la categoria de 13 a 16 anys, s’ha endut el reconeixement la narració “Gràcies, moltes gràcies”, de Cristina Domínguez. Per últim, de la categoria d’adults, ha guanyat el premi Núria Masip per “I, de sobte”.

La iniciativa acabarà a les 14:00 hores amb el tradicional Dinar Solidari.