Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Oficina d’Atenció Ciutadana redueix l’estona d’espera i augmenta el temps d’atenció

L’OAC va tancar l’any 2010 amb 15.139 usuaris, un 0,83% més que l’any anterior


L’Oficina d’Atenció Ciutadana redueix l’estona d’espera i augmenta el temps d’atenció

Un total de 15.139 usuaris van ser atesos durant el passat any 2010 a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Sant Quirze, xifra que suposa una consolidació de la tendència d’anys anteriors, amb un increment lleuger del 0,83% respecte al 2009. Tot i aquest augment de les consultes, una de les millores més notables respecte a l’any 2009 és la reducció del temps d’espera, que al 2010 es va reduir en 38 segons de mitjana i va quedar-se en els 04:52 minuts, que coincideix, a més, amb un increment del temps d’atenció, que és de 15:32 minuts de mitjana, és a dir, un minut i mig més que al 2009. Segons Josep Madorell, coordinador de l’OAC, aquestes dades s’han assolit “tenint la feina més ben descrita”, ja que “l’atenció contínua sobre com es fan les coses és el que ha permès millorar l’atenció i la seva qualitat”.

Gran part de les consultes que s’han realitzat en els darrers 12 mesos han girat al voltant dels registres (48,20% dels tràmits) i de qüestions relacionades amb el Padró Municipal (29,35%). La resta de tràmits que s’han dut a terme han estat els relacionats amb els impostos (21,54%) i amb la demanda d’informació sobre el municipi (0,90%). Amb 1.713 atencions, el maig va ser el mes de màxima activitat a l’OAC, mentre que la franja preferida de la ciutadania per dur a terme els seus tràmits va ser pel matí, de 9 a 12 (en un 62,50% dels casos).

D’altra banda, durant el 2010 la majoria de tràmits es van seguir fent de forma presencial i, segons les dades de l’OAC, només hi va haver 130 sol•licituds telemàtiques a través de l’e-TRAM (el mòdul de gestió municipal de sol•licituds i tràmits per Internet). Tot i això, Madorell apunta que quan es posi en marxa la carpeta ciutadana la situació “canviarà radicalment”, ja que, segons diu, l’oferta per internet serà molt més directa i nombrosa que la que hi ha actualment. Per aquest motiu, la Comissió de la Millora de la Gestió treballa actualment per descriure procediments per tal que es puguin dur a terme de forma telemàtica.