Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’obra de teatre ‘Besos’ proposa un recorregut per l’amor a través de la música i el riure

L’espectacle, que es podrà veure diumenge a la Patronal, recupera cançons dels anys 70 i 80 per enllaçar esquetxos sobre les relacions en parella


L’obra de teatre ‘Besos’ proposa un recorregut per l’amor a través de la música i el riure

La jove companyia de teatre Monamú porta aquest diumenge a les 18 hores a la sala històrica de la Patronal l’obra de teatre ‘Besos’, que fa servir 32 cançons conegudes de l’amor tràgic i nostàlgic dels anys 70 i 80 per donar la volta a diferents situacions de parella i extreure’n el punt còmic. “Al llarg de la nostra vida, anem donant càrregues d’importància a coses que no en tenen, i sobretot ho acabem fent amb l’amor”, explica Montse Serramià, que dirigeix l’obra i que, juntament amb Pilar Sàrries, va adaptar el text original del dramaturg valencià Carles Alberola. Per això, segons Serramià, “l’autor ha destruït la càrrega tràgica de la creença que tenim tots que l’amor ens fa patir”. Així doncs, les cançons de Camilo Sesto, Raffaella Carrà, Jose Luis Perales, Karina o Rafael, entre d’altres, serveixen per enllaçar diferents esquetxos que ofereixen un punt de vista còmic a situacions com el trencament amorós. Serramià considera que el poder d’aquestes cançons que es van convertir en la banda sonora de moltes històries d’amor radica en el fet que són “molt reconeixibles”. “Ens donava la sensació que la cançó estava parlant de nosaltres”, apunta.

La visita a Sant Quirze constituirà la quarta representació de ‘Besos’ que fa Monamú, una companyia de teatre amb un any de vida que inclou tant professionals com aficionats al teatre. En aquest sentit, la directora del grup assegura que els nou actors que pujaran damunt de l’escenari, entre ells el quirzetenc Jordi Coder, aconsegueixen que la gent rigui gràcies a l’esforç que han demostrat durant un any d’assaig. “Estic encantada amb les persones que m’he trobat per dirigir”, afirma, “perquè ho posen absolutament tot, i quan hi poses la il•lusió, les coses han de sortir bé per força”. Per això, Monamú ja està preparant la seva segona proposta, també humorística, que es basarà en el text ‘Rumors’ de l’escriptor Neil Simon. 

Podeu escoltar l'entrevista a Montse Serramià sobre 'Besos', emesa a Ràdio Sant Quirze.