Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

La dietista Carme Salaet aposta per tornar a les verdures, els cereals i les lleguminoses

L’especialista proposarà uns hàbits alimentaris basats en la cuina sana a la xerrada que pronunciarà aquesta tarda a la Masia de Can Feliu


La dietista Carme Salaet aposta per tornar a les verdures, els cereals i les lleguminoses

La dietista Carme Salaet assegura que bona part de les al•lèrgies i malalties comunes com el colesterol o l’osteoporosis estan provocades pel tipus d’alimentació que ingereixen moltes persones, basada en sucres, carns, lactis i productes refinats que casen amb el ritme de vida de la societat actual. “Ens donen els aliments perquè ens els puguem menjar directament, però el nostre cos va a una altra velocitat”, afirma. Salaet, diplomada en neuropatia i cuina energètica, considera que aconseguir d’una forma equilibrada els nutrients que necessita el cos passa per tornar als productes senzills i tradicionals com les lleguminoses, els cereals i les verdures. L’especialista oferirà avui a les 19 hores la conferència ‘L’alimentació del benestar, canvis, excuses i solucions’, una activitat adreçada als alumnes i amics de l’escola d’adults l’Olivera que tindrà lloc a la Masia de Can Feliu.

Tot i el valor nutritiu de la dieta mediterrània, Salaet aposta per complementar-la amb ingredients orientals i ecològics com el tofu, el seitan o les algues. A través de les verdures o les llegums es pot substituir la carn, segons Salaet, a l’hora d’obtenir nutrients tan importants com les proteïnes. “Poc a poc vas veient que estàs més bé, tens més energia i més claredat mental, perquè els aliments et donen una base”, apunta. Tot i això, la dietista matisa que a l’hora de planificar una dieta cadascú ha d’experimentar les receptes que li donin millors resultats.