Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Tom Carr inspira una exposició artística elaborada pels i les alumnes de Sant Quirze

L’Ajuntament valora positivament tant el resultat final de les obres com la implicació de la ciutadania


Tom Carr inspira una exposició artística elaborada pels i les alumnes de Sant Quirze

La comunitat educativa de Sant Quirze va comprovar ahir a la tarda el resultat de la feina que els vuit centres educatius del municipi han dut a terme durant els darrers mesos per estudiar i reinterpretar les obres de l’artista local Tom Carr. L’exposició ‘Les escoles i Tom Carr’, que es va inaugurar davant la presència de professors i professores de les escoles del poble, ja omple de color i de moviment la primera i la segona planta de la casa de cultura Vila-Puig, i es podrà visitar fins al 10 de març. La mostra inclou una nombrosa col•lecció de peces de paper, cartró o plàstic que recreen obres com les de ‘Aqua et tempus’, plasmen artísticament l’iris d’un ull o homenatgen l’univers d’espirals de l’escultor, entre d’altres. Segons Mila Torres, directora de l’escola Onze de Setembre, la proposta, que s’ha treballat des de totes les assignatures, ha servit per desmitificar i apropar la figura de l’artista i per enriquir el diàleg entre artista i públic. “Tom Carr ja no és només l’emissor, sinó que a través de la feina que s’ha fet a partir de la seva obra, ara també és receptor”, va afirmar.  

L’experiència educativa va començar quan el creador, de renom internacional, va protagonitzar a Can Barra al setembre i l’octubre passats l’exposició retrospectiva ‘Reverberatio’, que feia un recorregut per la seva obra des del 1974 fins al 2009. Tant les sis escoles de primària com l’institut i l’escola municipal d’adults l’Olivera van visitar la mostra per impregnar-se dels cercles i les espirals de colors que caracteritzen l’obra d’aquest tarragoní de naixement que ha aconseguit integrar arts plàstiques com l’escultura o les projeccions i s’ha donat a conèixer, sobretot, per les intervencions a l’espai públic, com demostra l’obra ‘Continuum’ que es pot trobar a diferents punts de Sant Quirze. Aquest va ser el punt de partida perquè les escoles, gràcies a la implicació del professorat, treballessin de forma transversal i multidisciplinar la trajectòria de l’artista per tal crear noves obres a partir de les originals. “Cada grup ha anat en una direcció pròpia”, va celebrar Tom Carr, qui va participar activament a la feina de les escoles assessorant els diferents grups. “Un dels objectius que tinc clars quan faig una obra és que serveixi com a estímul per pensar, sentir, reflexionar i, en alguna ocasió, fer”, va apuntar.

Des del servei d’educació de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Antoni Rebolleda, va aprofitar la inauguració d’ahir per agrair la implicació que tot el sector educatiu ha mostrat amb aquesta activitat que, segons va dir, serveix “per donar difusió a casa nostra a un artista conegut internacionalment”. El regidor també va reconèixer que l’èxit del projecte ha superat les expectatives i va titllar de “fenomen” la resposta tant dels centres educatius com dels alumnes. “L’art, l’esport i, en definitiva, la cultura, són un element clau en una societat, i en el cas de Sant Quirze fins i tot una mica més”, va dir. Per la seva banda, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, es va mostrar molt satisfeta tant per la participació com per la qualitat de les obres elaborades pels alumnes i es va mostrar partidària d’estudiar la forma de donar continuïtat a l’experiència. “No hem de perdre ni el talent ni l’art de Tom Carr, ni tampoc el de la comunitat educativa”, va defensar. En aquest sentit, Mundi va expressar el seu orgull per ciutadans com Carr que, segons va dir, “impliquen tota la ciutadania amb la seva obra”.  

Si voleu veure les imatges de la inauguració de l'exposició, podeu consultar l'àlbum de fotografies de l'exposició 'Les escoles i Tom Carr'.