Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’alumnat de quart d’ESO pinta un dels murs de l’institut de Sant Quirze

L’activitat s’emmarca en un taller per promoure el potencial artístic dels graffitis


L’alumnat de quart d’ESO pinta un dels murs de l’institut de Sant Quirze

Els i les alumnes de quart d’ESO de l’IES Sant Quirze han creat avui un mural a una de les parets del pati de l’institut mitjançant esprais d’aerosol en la segona sessió d’introducció al graffiti que s’ha realitzat al centre educatiu en el marc de la campanya sobre civisme impulsada des de l’Ajuntament.

El taller va començar dimecres passat amb uns apunts teòrics per situar aquest art urbà en els seus orígens, als Estats Units dels anys 80, i per explorar les diferents tendències i tècniques que s’han anat desenvolupant al llarg dels anys per crear nous estils i interaccions amb el paisatge de les ciutats. Avui, els i les joves s’han equipat amb guants, han sacsejat els seus esprais i han assajat amb l’ajuda dels monitors la forma de plasmar els traços de pintura a la paret, apropant molt la boca de l’esprai al mur. Després del primer contacte amb l’art del graffiti, els i les participants han treballat plegats per pintar ‘IES Sant Quirze’ a la paret.

Segons un dels responsables del curs, l’artista Hono Osuna, un dels objectius del taller era donar a entendre que més enllà de les firmes i les lletres que es veuen a les parets del carrer, amb el graffiti es poden fer obres que tinguin més repercussió i que no siguin molestes. “Es poden fer dibuixos macos, i també es poden fer lletres, però en un lloc permès i fent-ho de forma més artística”, assenyala. “Val més la pena fer això que pintar a qualsevol lloc, perquè a sobre de molestar, la pintura dura molt menys”.

Les persones que a partir d’aquest taller hagin descobert una nova passió o que ja estiguessin aficionades a aquest tipus d’art urbà tindran l’oportunitat de participar al concurs de graffiti que organitzen l’Ajuntament de Sant Quirze i Ferrocarrils de la Generalitat. Els ciutadans i ciutadanes que vulguin posar-se a prova hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana un esborrany amb la seva proposta de dibuix abans del 14 de març. Les obres escollides podran ser plasmades el dia 20 de març als tres espais identificats amb el símbol ‘Aquí pots’ que s’habilitaran per acollir graffitis. 

Si vols conèixer més detalls de les diferents accions i activitats de la campanya Sí volem. Sí podem. Sí civisme, pots unir-te a la seva pàgina de Facebook.