Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

SQ Viu l’Empresa desgrana les novetats fiscals i laborals del 2011

Aquest any ha suposat modificacions en l’Impost sobre Societats o l’IRPF


SQ Viu l’Empresa desgrana les novetats fiscals i laborals del 2011

El centre cívic de Can Feliu ha acollit aquest matí un seminari que, en el marc del programa SQ Viu l’Empresa, s’ha centrat en les novetats fiscals i laborals que s’han començat a aplicar aquest any i que afectaran tant a empresaris com a treballadors. La sessió, organitzada per l’Ajuntament, ha començat a les 9.30 hores amb la intervenció d’Enric Rius, assessor financer de la patronal Cecot, qui ha destacat que l’any passat, especialment en els darrers mesos, va ser “molt procliu” pel que fa a la generació de normativa en el terreny fiscal i comptable. En aquest sentit, Rius s’ha centrat en aspectes com la modificació de l’Impost sobre Societats, que enguany ha ampliat el tram de companyies que són considerades Pimes (Petites i Mitjanes Empreses) i es beneficiaran dels avantatges fiscals corresponents aquelles que en l’exercici anterior hagin tingut una xifra de negocis inferior als 10 milions d’euros, en comptes de 8 milions, com fins ara. Un altre canvi que és vigent des d’aquest any fa referència a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que estarà gravat amb un 46% i 49% en el cas de les rendes que superin els 120.000 i els 175.000 euros, respectivament.

Pel que fa a les novetats laborals d’aquest 2011, Josep Maria Bosch, també assessor de la Cecot, ha estat l’encarregat de dur a terme el col•loqui, que ha abordat temes com l’ampliació a quatre setmanes del permís de paternitat, que s’aplicarà a partir del 2012 i no d’aquest any, com estava previst; així com les prestacions econòmiques als tutors de menors que pateixin malalties greus i que hagin de reduir la seva jornada laboral com a mínim en un 50% per tenir-ne cura, entre d’altres. 

El seminari sobre les novetats fiscals i laborals del 2011 és la segona acció formativa que es duu a terme aquest any dins el programa SQ Viu l’Empresa.     

El proper acte serà el seminari de Gestió del Temps, impartit pel coach quirzetenc Rafael Adame, el qual tindrà lloc a la Masia Can Feliu  els dies 15, 17 i 22 de març de 9.30h a 13.30h. Aquesta formació va dirigida a empresaris i persones emprenedores del municipi que vulguin aprendre o millorar la forma d'administrar el seu temps. Per a inscriure's cal enviar un correu electrònic a empresa@santquirzevalles.cat indicant les dades personals i les de l'empresa. Les places són limitades.