Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

S’obre el termini per poder sol•licitar una parada al Mercat Ecològic del Vallès

La iniciativa comercial dels municipis de Sant Quirze, Barberà, Rubí i Cerdanyola començarà el pròxim 16 d’abril


S’obre el termini per poder sol•licitar una parada al Mercat Ecològic del Vallès

Els botiguers que vulguin instal•lar la seva parada al futur Mercat Ecològic del Vallès ja poden presentar les seves sol•licituds degudament formalitzades, des d’ara i fins al 5 de març, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Cerdanyola. El Mercat Ecològic del Vallès començarà la seva activitat a Sant Quirze el pròxim 7 de maig i s’instal•larà a la Rambla Lluís Companys, a tocar del Parc de les Morisques, cada primer dissabte de mes. La iniciativa comercial també visitarà de forma itinerant Barberà del Vallès, que serà la primera població a acollir el mercat el pròxim 16 d’abril, Rubí i Cerdanyola. Als quatre municipis s’hi instal•laran quinze parades en un lloc cèntric una vegada al mes, i s’hi podran comprar productes ecològics i artesans com mel, vins i olis, herbes, formatges, mató, fruites, verdures i productes envasats.

L’atorgament de les autoritzacions i de les places per cobrir possibles vacants es realitzarà en règim de concurrència competitiva. Alguns dels requisits per presentar-se que es descriuen al Reglament del Mercat Ecològic del Vallès consisteixen a complir les reglamentacions corresponents als productes a la venda i acreditar el compliment de la normativa actual pel que fa a la higiene i la manipulació d’aliments.

El reglament del Mercat va ser aprovat pel ple de l’Ajuntament el mes de desembre passat i té com a objectius principals fomentar el consum i la producció d’aliments ecològics i artesans així com potenciar el turisme entre els quatre municipis que hi participen. Actualment, el reconeixement social del valor nutritiu i de respecte pel medi ambient dels aliments ecològics es troba a l’alça, ja que són productes lligats a l’entorn natural i a l’estacionalitat que no contenen elements químics de síntesi com els plaguicides o els herbicides i que no estan modificats genèticament. Tot plegat origina un gènere lligat a la terra i ric en vitamines, minerals, greixos essencials i antioxidants. Pel que fa als productes artesanals, destaca la seva manufactura individualitzada i a petita escala.