Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Els comerciants del municipi organitzen un concurs de disfresses per promoure el Cafè Sant Quirze

La beguda és una iniciativa de l’Ajuntament amb gairebé un any d’existència que té com a objectiu potenciar el comerç just


Els comerciants del municipi organitzen un concurs de disfresses per promoure el Cafè Sant Quirze

Quan fa gairebé un any que es va presentar oficialment el Cafè Sant Quirze, l’Associació de Comerciants del municipi organitza aquest Carnestoltes un concurs de disfresses en què els interessats hauran d’anar a la botiga CMC Centre d’Imatge i fer-se una fotografia amb un paquet d’aquest cafè elaborat per la cooperativa Productors Camperols i Indígenes de la Sierra Nevada de Santa Marta (al nord de Colòmbia) que té com a objectiu garantir i potenciar el comerç just. Les persones participants obtindran una còpia de la fotografia i, a més, accediran al sorteig d’un lot de productes de comerç just. El concurs tindrà lloc dissabte dia 5 de març d’11 a 13 hores.

L’objectiu de l’activitat és promoure el Cafè Sant Quirze, que es pot trobar en format mòlt i descafeïnat a set establiments del municipi: Avui no cuino, El Racó de la compra, Casa Marieta, Forn Josep M. Valls, Carnisseria Xarcuteria Manso, Cárnicas González i Pastisseria Mix. El producte és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Quirze, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Associació de Comerciants i Alternativa 3; per cooperar amb Colòmbia per tal de fomentar el consum responsable. Així doncs, durant la producció de la infusió, es garanteix el respecte pel medi ambient, la mateixa retribució econòmica per a homes i dones i la garantia que no hi participen nens ni nenes sotmesos a explotació infantil. A més, el producte arriba a les botigues del poble amb un preu just. A nivell gustatiu, el Cafè Sant Quirze, que es pot distingir pel seu embolcall amb una imatge de la Masia de Can Feliu escollida pels veïns i veïnes del municipi, combina l’acidesa lleugera i l’aroma suau del cafè de Colòmbia amb la intensitat de les llavors africanes.