Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Teatre amb sabor quirzetenc

La Masia de Can Feliu acull avui l’obra ‘Una dona gran amb mocador i paraigües’ i demà un espectacle de monòlegs


Teatre amb sabor quirzetenc

Una dona gran amb mocador i paraigües és el títol de la cinquena obra de teatre que prepara el grup local Companyia Artificial i que estrena avui a les 20.30 a la Masia de Can Feliu, amb la possibilitat de fer una nova representació a les 21.30 en el cas que l'assistència sigui elevada. Si en les ocasions anteriors havien creat espectacles d’una temàtica establerta prèviament, ja fos la Sida o la recuperació de la memòria històrica, aquest cop tres dels membres de la companyia, Laia Prat, Josep Puig i Martí Ruiz, signen tres relats variats que reflecteixen els punts de vista i les inquietuds dels i les joves d’avui en dia, que formen part de la que els propis autors anomenen “generació del canvi de segle”. L’obra va ser un encàrrec del departament de Joventut de l’Ajuntament per programar una Nit Jove, i tot i que els seus creadors ronden la franja dels 20 i els 30 anys, asseguren que el resultat està dirigit a un públic més ampli.      

Tot i treballar els textos pel seu compte i oferir cadascú el seu punt de vista particular, els guionistes afirmen que han coincidit a l’hora d’abordar determinades temàtiques que preocupen els i les joves. “Escrivim de les condicions que tenim ara, com és aquesta societat del benestar amb la qual hem crescut, però alhora amb tota la precarietat que ens envolta a nivell laboral, d’habitatge i internacional”, apunta Josep Puig. Tot i els temes habituals que apareixen als tres textos, però, Laia Prat assegura que si es fes escriure una història a vint joves, “sortirien vint històries molt diferents”. Les trames d’Una dona gran amb mocador i paraigües, que s’adapten a l’espai de la Masia de Can Feliu i en les quals el públic hi juga un paper rellevant, combinen, segons els autors, des de personatges extravagants fins a monòlegs i diàlegs adreçats al públic i audiovisuals, tot plegat enllaçat a través de l’humor i la música.    

Els membres de la Companyia Artificial consideren que la creació d’activitats com aquesta i la disponibilitat d’espais per assajar i per actuar poden servir per impulsar noves iniciatives per part dels ciutadans i ciutadanes. Si voleu saber més sobre Una dona gran amb mocador i paraigües podeu escoltar l’entrevista feta a dos dels seus autors que s'ha emès avui a Ràdio Sant Quirze.     

Nit de monòlegs
També aquest cap de setmana, un dels autors de l’obra, Martí Ruiz, interpretarà a la cafeteria de la Masia de Can Feliu els monòlegs basats en els contes de Personatges estranys, un llibre del guionista Jair Domínguez, que actualment participa al programa La segona hora de RAC1. L’espectacle tindrà lloc demà dissabte a les 11 de la nit.