Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament informa la ciutadania de les calories que es cremen en abocar els residus als contenidors pertinents

La iniciativa forma part de la campanya de civisme “Sí volem, sí podem, sí civisme”


L’Ajuntament informa la ciutadania de les calories que es cremen en abocar els residus als contenidors pertinents

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està vinilant aquests dies tots els contenidors del municipi amb adhesius informatius sobre les calories que es perden en abocar-hi les bosses d’escombraries, residus orgànics, paper o cartró. Aquesta iniciativa, en un to alegre i desenfadat, s’emmarca dins de la campanya de civisme “Sí volem, sí podem, sí civisme” que fa uns mesos el consistori va endegar amb l’objectiu de sensibilitzar la població en diversos àmbits. Ara, amb originals frases com “practica el containering, l’empenying o l’striping” l’Ajuntament pretén animar la ciutadania a fer un ús adequat dels contenidors. La campanya de civisme se centra en la interacció i implicació de la ciutadania, per tal de garantir-ne la conscienciació i la sensibilització.
 
Entre els temes que tracta, destaquen la recollida d’excrements de gossos, els cotxes mal estacionats, els graffiti, les escombraries i el vandalisme. En aquest sentit, s’estan organitzant, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació i la Policia Local, diverses sessions a les escoles i l’IES, per concienciar els menors de la importància i la repercussió del civisme al municipi. També es duran a terme accions més lúdiques amb la col·laboració dels joves del poble. 

Tal i com ha manifestat el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda “aquesta iniciativa pretén motivar la ciutadania de forma positiva, donant a conèixer els avantatges que comporten les actituds cíviques en benefici ja no només personal, sinó per al municipi. L’ús correcte dels contenidors és un element més a tenir en compte per aconseguir un entorn amable i respectuós amb el medi ambient”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha recordat que “aquesta és una actuació que s’emmarca en les múltiples iniciatives d’aquesta campanya, i que pretenen arribar a diferents àmbits, com les escoles, l’institut, els comerciants, etc. Hem aconseguit la col·laboració i implicació de tothom i el cert és que està funcionant molt bé. De fet, la campanya culminarà amb un acte sorpresa que implicarà una important col·laboració ciutadana”.