Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

El nou web municipal www.santquirzevalles.cat tanca el seu primer any amb èxit de visites i fidelització d’usuaris

Des del març del 2010 fins ara s’han doblat les visites mensuals del web, que segueix en contínua evolució i incorporació de nous serveis


El nou web municipal www.santquirzevalles.cat tanca el seu primer any amb èxit de visites i fidelització d’usuaris

Tot just un any després de la seva presentació pública, el web municipal www.santquirzevalles.cat s'ha convertit en un dels serveis informatius i de prestació de serveis de referència a Sant Quirze. Al llarg d'aquests dotze mesos, el nou lloc virtual de Sant Quirze ha rebut més de 155.000 visites que han vist de mitjana unes 5 pàgines cada vegada que han entrat al web. En total són més de 55.500 les persones que han accedit d'una manera o altre al web municipal, una xifra que ha augmentat de manera espectacular doblant la del dia del seu llançament.
La majoria de les visites, amb una mitjana de 700 diàries, es concentren entre setmana i segueixen també en alça les consultes via formulari web, fet que confirma que la ciutadania utilitza www.santquirzevalles.cat com una via habitual per informar-se i relacionar-se amb l'Ajuntament i per accedir a tota la informació relativa  al municipi.
Continguts de qualitat
L'èxit d'aquesta nova plataforma, que concentra tant la informació relacionada amb l'actualitat del poble com els continguts pràctics que necessita una persona que viu o vulgui conèixer Sant Quirze, rau en la gran tasca de l'equip humà que actualitza els continguts de manera descentralitzada i des dels mateixos serveis que generen la informació. Pel que fa als espais més visitats, l'agenda, els tràmits, les ofertes de feina i els projectes publicats al perfil del contractant són els que han rebut més consultes.
Xifres i dades
Les persones que han accedit al web municipal al llarg d'aquest any han pogut gaudir d'una gran varietat i qualitat de continguts. Entre d'altres, han pogut saber de manera fàcil i detallada l'adreça, telèfon i altra informació d'interès de més de 300 comerços i serveis, 600 empreses, 30 serveis municipals, 45 edificis i equipaments municipals i 90 entitats i associacions. Al llarg d'aquest primer any, s'han pujat milers de fotografies, més de 500 notícies i al voltant de 300 actes i activitats a l'agenda.
Serveis directes
El creixement i evolució del www.santquirzevalles.cat passa també per la contínua evolució i incorporació de nous serveis en línia, com per exemple els formularis per agilitar la gestió i millorar la qualitat d'atenció a la ciutadania i a les empreses locals . Els usuaris, per exemple, poden sol•licitar una entrevista en línia al Servei d'Ocupació i les empreses poden oferir vacants també en línia, perquè es gestionin des del mateix servei. Aquest només és el principi d'un projecte que pretén millorar l'atenció ciutadana i convertir-se en una plataforma d'accés a d'altres canals i xarxes i, sobretot, a nous serveis i tràmits en línia agrupats per interessos i necessitats de les persones usuàries.
Webs temàtiques
Aquesta voluntat de fer arribar la informació als diversos col•lectius de manera personalitzada s'ha començat a dibuixar amb diferents webs temàtiques que al llarg d'aquest any s'han anat desenvolupant. Una d'elles és www.canyajove.cat, adreçada al jovent local, o el web www.sqvsostenible.cat, amb continguts de medi ambient. També en aquesta línia s'està desenvolupant un portal d'entitats i un nou web d'educació que agruparà continguts d'interès i notícies relacionades amb les escoles, la comunitat educativa i els centres docents de Sant Quirze.
Xarxes socials
Des del passat mes de setembre, coincidint amb la Festa Major, l'Ajuntament ha impulsat també la presència municipal a les xarxes socials amb una clara voluntat d'obrir noves vies de comunicació i participació amb la ciutadania i de facilitar el consum de continguts, com vídeos o fotografies, amb aplicacions específiques. Així l'Ajuntament de Sant Quirze compta amb canals oberts al Facebook, Twitter, Youtube, Flickr o Issuu que distribueixen informació d'última hora entre els seguidors i admiradors. Una de les que té més èxit és el canal de vídeos, que ha assolit fins a 7.117 descàrregues en poc més de 4 mesos.
Notícies al correu
Un altre dels trets destacats és l'augment de subscripcions al butlletí setmanal de notícies que ja reben més 700 persones, amb una mitjana de creixement de 20 noves subscripcions mensuals. Tothom que vulgui accedir mitjançant el seu correu a les notícies del poble només ha d'omplir el formulari de subscripció del web i rebrà un butlletí com a mínim una vegada a la setmana.