Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Prop de 130 persones escolten les recomanacions d’Eduard Estivill perquè els nens dormin millor

L’especialista va defensar ahir que el son és un hàbit que cal ensenyar als infants


Prop de 130 persones escolten les recomanacions d’Eduard Estivill perquè els nens dormin millor

Prop de 130 persones van acudir la tarda d’ahir dijous a la conferència ‘Descans i rendiment escolar’ que va pronunciar el conegut pediatra i neurofisiòleg Eduard Estivill al centre educatiu Lola Anglada, dins d’un acte organitzat per l’Escola de pares de les AMPA de Sant Quirze. L’especialista, que va xifrar en un 30% el nombre de nens i nenes que tenen dificultats a l’hora d’adormir-se o que es desperten diversos cops al llarg de la nit, va assegurar el públic assistent que, en la majoria de casos, les dificultats en el son no estan provocades per un factor de l’atzar o per aspectes del creixement, sinó que tenen el seu origen en una falta d’hàbit.

En aquest sentit, Estivill estudia des de l’any 1976 les patologies relacionades amb el son dels nens, i els avenços científics en camps com el de la cronobiologia, la psicologia o la pedagogia l’han ajudar a construir una teràpia que està recollida en els llibres Nen, dorm i Mètode Estivill. A més, el doctor dirigeix la Clínica del Son de l’Institut Universitari Dexeus de Barcelona per ensenyar els pares i mares a educar els infants perquè puguin dormir d’una tirada.

Per aconseguir-ho, Eduard Estivill és partidari de no fer servir termes científics sinó d’utilitzar els termes senzills per tal d’ajudar els seus pacients. El metge va fer una demostració del seu mètode durant la xerrada d’ahir, ja que va fer servir les històries, els exemples i l’humor per apropar-se als quirzetencs i quirzetenques que van acudir a l’escola Lola Anglada. En aquest sentit, una de les recomanacions destacades per l’especialista va ser la necessitat de desconnectar el cervell dues hores abans d’anar a dormir mitjançant la realització d’activitats que no tinguin res a veure amb la feina, malgrat que el ritme de vida actual i el nivell d’estrés ho dificultin.