Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Múltiples activitats per la setmana de la dona 2011

Els actes centrals seran la inauguració del nou Centre d'Informació i Recursos per a dones i el lliurament del V Premi Dona de Sant Quirze


Múltiples activitats per la setmana de la dona 2011

Les dones seran les principals protagonistes de la setmana vinent a Sant Quirze, amb motiu d'una sèrie d'actes que s'han programat a l'entorn del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. La celebració començarà el mateix dimarts 8 amb el lliurament del V Premi Dona de Sant Quirze del Vallès al Casal d'Avis, un reconeixement a una dona que hagi destacat per la seva trajectòria professional i/o personal per la lluita dels drets de les dones.A continuació, les persones assistents podran gaudir d'un espectacle musical a càrrec del grup de percusió corporal The Bodyphones.
L'altre acte estelar de la setmana serà la Inauguració del Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones,  el dia 11 de març, amb una jornada de portes obertes. El nou equipament, situat a l'avinguda Vallès, 97-99, agruparà tots els serveis i facilitats que ofereix l'Ajuntament de Sant Quirze en el marc del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes.
Serveis i Recursos
Les usuàries podran trobar diferents serveis gratuïts d'informació i atenció especialitzada en gènere a totes les dones, afavorint la participació de les dones en tots els àmbits. Entre d'altres, l'oferta inclou atenció psicològica individual i grupal, suport integral a les dones en situació de violència masclista, assessorament jurídic en les especialitats de civil, laboral, estrangeria i penal així com atenció psicològica a infants i joves menors de 18 anys en situacions específiques.
Fem la nostra xarxa
L'acte inaugural comptarà amb una exposició que sota el títol Fem nostra la xarxa mostra la vinculació i procedència de fins a una cinquantena de dones de Sant Quirze, totes elles connectades a un nivell o un altre. L'exposició pretén mostrar la realitat de la dona a Sant Quirze i la xarxa de dones tan important i heterogènia que existeix.
Altres activitats
La  jornada de portes obertes del CMIRD està adreçada a tothom que vulgui conèixer l'equipament  i começarà el dia 11 partir de les 16 hores, amb un gran ventall d'activitats entre les quals destaquen un taller d'iniciació al teatre social, l'hora del berenar amb pastes i tè del Marroc, un taller d'iniciació al Bollywood i una Nit de Crispetes per visionar el documental Vindicación de Susana Koska 2010. L'entitat Dones per Sant Quirze oferirà també un espectacle de teatre a les 20 hores i tot sequit serà el torn d'un sopar de "traje" i cava. La vetllada de portes obertes clourà amb un concert de Cecilias a dos quarts de deu de la nit.
Activitats al Canya Jove
Al llarg de tot el mes de març, l'Espai Canya Jove també proposa un seguit d'activitats orientades a sensibilitzar el jovent envers la igualtat entre gèneres. Entre elles cal destacar la projecció de la película Hola estás Sola, un taller de Bollywood, una tarda per estudiar la projecció de la imatge de les dones en els anuncis televisius sota el títol "El fregar s'ha d'acabar II", i un curs d'autodefensa per a noies.