Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Clou amb èxit la campanya d'orientació acadèmica "Informa't per decidir millor"

Més de 200 alumnes de la població s'han beneficiat d'aquesta iniciativa.


Clou amb èxit la campanya d'orientació acadèmica "Informa't per decidir millor"

Durant aquests dies, a Sant Quirze del Vallès s’ha dut a terme la campanya d’orientació acadèmica “Informa’t per decidir millor”, que avui divendres finalitza. Aquesta iniciativa, organitzada des del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Sant Quirze amb la col·laboració de la regidoria d’Educació i l’IES Sant Quirze, tenia els objectius de millorar l’accés a la informació sobre educació i formació; informar, orientar i assessorar el jovent en matèria d’ensenyament i itineraris formatius així com donar les eines i recursos necessaris a l’hora d’escollir un itinerari acadèmic o laboral.

Aquesta campanya ha contat d’un seguit d’activitats relacionades amb l’orientació acadèmica.

Per exemple, durant aquests dies, l’IES Sant Quirze ha acollit l’exposició “Després de l’ESO, què?”, elaborada per la Diputació de Barcelona.

A més a més, l’alumnat ha visitat l’aula mòbil d’estudis professionals, iniciativa a càrrec de l’associació EDUCAWEB. Els i les joves estudiants han estat assessorats en matèria d’itineraris professionals en funció de les seves demandes i opcions acadèmiques.

D’altra banda, l’Espai Canya Jove ha acollit diverses conferències. Per exemple, el passat dimarts, dia 27 d’abril, a les 20:30 hores, es va dur a terme la xerrada “Conflictes en l’adolescència: quan cal preocupar-se?”, adreçada a pares i mares.

Aquesta iniciativa constava d’un taller d’1 hora i mitja de durada on hi va haver debat i torn de paraules després d’una breu exposició teòrica.

La trobada, que va ser conduïda per la psicòloga Àfrica Martí, tenia per objectiu crear un espai per poder parlar i compartir vivències i experiències diverses, en relació a les filles i fills, així com per pensar conjuntament sobre els fets i qüestions que els preocupen.

També es van oferir pautes i eines relacionades amb el conflicte amb els i les adolescents, partint de la premissa que “conflicte”, en sí, no té perquè ser considerat com a negatiu.

D’altra banda, el passat dimecres, dia 5 de maig, a les 18:00 hores, es va realitzar al mateix Espai la tarda jove “La nova estructura universitària”, on es va parlar sobre la Llei Orgànica d’Universitats i el Pla Bolonya.

Aquesta iniciativa anava adreçada, bàsicament, a l’alumnat de batxillerat que es troba a les portes d’iniciar aquesta nova etapa de la seva vida. Hi va haver una part teòrica on es van explicar i es van resoldre tots els dubtes que van anar sorgint i una part pràctica per aquelles persones que volguessin una orientació acadèmica sobre els nous camins universitaris.

D’altra banda, durant aquesta campanya també s’ha anat oferint als i les joves que ho desitgessin assessories personalitzades d’orientació acadèmica. A banda de l’assessorament, a la seu de l’Espai Canya Jove (ronda d’Arraona, 29-31) hi havia a l’abast del jovent una sèrie de materials relacionats amb els estudis que poden dur a terme.

Des del Servei de Joventut de l'Ajuntament de Sant Quirze s'informa que més de 200 alumnes de la població s'han beneficiat d'aquesta campanya d'orientació acadèmica.