Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

El Mes de les Dones a Sant Quirze del Vallès

El municipi commemora el 8M amb una programació per visibilitzar sexualitats i diversitats


El Mes de les Dones a Sant Quirze del Vallès

El mes de març s’estrena a Sant Quirze amb una programació que commemora el Dia Internacional de les Dones. Enguany aquesta se centra en les sexualitats i les diversitats, en plural, com a maneres diverses, personals i adaptables de viure el sexe i tot allò que l’envolta.

Una mirada àmplia i integradora
L’objectiu és visibilitzar des d’una mirada àmplia i integradora, fent referència a la sexualitat entesa com una dimensió més de les persones que engloba aspectes com: la identitat, l’orientació afectivo-sexual, el sexe, el plaer, el gènere, les relacions interpersonals, les creences, les pràctiques, els desitjos, les fantasies. Molts d’aquests aspectes passen pel coneixement del propi cos, la seva acceptació, el respecte cap a un/a mateix/a, etc.
El missatge que treballa l’Ajuntament és el de sentir la sexualitat com un ens que acompanya sempre, des del naixement fins la mort, però no sempre de la mateixa manera: canvia i evoluciona constantment en funció del nostre moment vital, les experiències viscudes, els aprenentatges... Cada persona la viu d’una manera diferent i canviant al llarg de la seva vida.

La programació
L’Ajuntament ha preparat una àmplia programació orientada a tots els públics. L’acte central, amb motiu del 8M, tindrà lloc el dia 7, quan es llegirà el manifest a les 12h a la plaça de la Vila, seguit per l’espectacle “Lo Normal”, al mateix lloc. A la tarda hi haurà festa, microteatre i cinema en diferents espais. A més, durant la jornada del 7 s’instal·larà la caravana pedagògica “Sex Truck” oberta a tothom, de 10 a 13h, a la plaça de la Vila.

El dia 8 es farà una Hora del conte, i zumba al parc de les Morisques, sense programar activitats centrals i donant així l’opció a qui vulgui que pugui adherir-se als diferents actes reivindicatius, de vaga o protesta, que s’organitzen arreu aquell dia. L’endemà, dia 9 tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Dona de Sant Quirze, a la Patronal, i el tradicional Sopar Entre Dones. Entitats i col·lectius locals es trobaran a la Patronal per compartir conversa i gaudir d’un posterior espectacle que convida a la reflexió amb humor.

Sensibilitzar i visibilitzar
La sensibilització des de la infància és també una de les activitats presents en aquesta programació. Així, hi haurà espais per a la reflexió com les xerrades de la Cooperativa La Ciranda, sobre l’acompanyament de la sexualitat a la infància, adreçada a famílies amb infants de 3 a 7 anys, o a la pubertat, per a famílies amb joves d’entre 7 i 14 anys.

Altres àmbits, com els tallers, també faran pedagogia sobre diversos aspectes, com l’afectivitat restaurativa per a dones supervivents de violències de gènere; o “Abraçant el cos ferit”, orientat a les dones que estan en processos oncològics o amb malalties autoimmunes.

Espectacles i compromís
En un to més distès, els espectacles pujaran a l’escenari el cor jove Athene Actua, l’Associació Country Mussols o el quartet Susana Sheiman, entre altres.
No faltarà el cinema compromès, amb “Frida” o “La Llamada”, així com l’obra de teatre NUA (radiografia d’un trastorn) o l’assaig “Instruccions per fer-se feixista”.

Consulteu la programació detallada en format pdf, relacionada en aquesta notícia.

Recordeu que per assistir a gran part dels actes cal reservar entrades a Entràpolis.

Alguns tallers i activitats requereixen una inscripció prèvia de Google Forms.

Fe d'Errates del Programa del 8M:
L'acte de Cinefòrum La llamada, anunciat el 19 de març al programa, tindrà lloc el 21 de març, a les 18.30, a la Sala Josep Brossa de la Patronal. L'activitat és gratuïta i per assistir-hi cal reservar entrada.