Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges

L’Ajuntament se suma al projecte per oferir suport i assessorament a les persones propietàries d’habitatges plurifamiliars


Subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges

L’Ajuntament de Sant Quirze s’ha adherit al projecte Impuls per a la Rehabilitació energètica a l'habitatge 2023 del Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’objectiu d’aquest projecte és oferir suport a propietaris i comunitats de propietaris del municipi per accedir a les ajudes de rehabilitació energètica d’habitatges.
Des de l’Ajuntament, amb el suport del Consell, s’ofereix informació, assessorament personalitzat, acompanyament en els tràmits, mediació en la presa de decisions de la comunitat de propietaris i altres accions com la recerca de personal tècnic. Per fer-ho, es disposa d’un equip de persones mediadores del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que poden visitar les comunitats i traslladar-los tota la informació.

Demana cita prèvia
Si voleu assessorar-vos gratuïtament sobre aquests ajudes a la rehabilitació energètica d’edificis plurifamiliars, podeu demanar cita prèvia en aquest enllaç. Un equip de professionals en la matèria us atendran presencialment a les oficines d’Habitatge de l’av. de Pau Casals.
Així mateix, cal remarcar que el servei d’Habitatge ha convocat una reunió orientada a les associacions de veïns amb habitatges plurifamiliars el proper 6 de juliol. L’objectiu és informar-les sobre aquestes ajudes, de manera que puguin orientar el seu veïnat.

Un bon moment per rehabilitar
Els fons europeus Next Generation són subvencions que poden arribar a sufragar entre el 40 i el 80% de la rehabilitació. És doncs un bon moment per rehabilitar energèticament els edificis d’habitatges i aconseguir unes llars més sostenibles i més eficients energèticament, millorant els tancaments de l’edifici, els sistemes d’aïllament o fins i tot amb la instal·lació de sistemes amb fonts d’energies renovables. A més, la subvenció, també pot incloure altres actuacions complementàries d’accessibilitat, conservació, seguretat d’utilització i també quanties d’ajuts addicionals per a la retirada d’amiant.

Aposta per la transició energètica
El projecte pilot en què s’emmarca aquesta iniciativa, “Impuls de la Transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental” té com a objectiu fer costat a empreses i famílies en aquest canvi de model energètic i impulsar projectes d’energies renovables i d’eficiència energètica.
Aquest projecte transversal ha rebut una subvenció de 470.930 euros procedent dels fons Next Generation EU en el marc del Programa de Primera Experiència professional en les administracions públiques.

Trobareu més informació sobre el projecte en aquest enllaç.