Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROPOSTES D’ACCIONS LOCALS PER A LA RECUPERACIÓ

Document presentat a l'Ajuntament amb les propostes del Grup Municipal Junts per Catalunya -Sant Quirze

TREBALLEM AMB TU PEL SANT QUIRZE DE DEMÀ

La lluita per recuperar-nos dels efectes de la Covid-19
 
En uns moments com els actuals, hem de garantir que ningú es quedi enrere, que tothom pugui accedir als serveis essencials i hem de posar totes les eines i recursos municipals disponibles a Sant Quirze del Vallès al servei de la recuperació econòmica i social de les persones que hi vivim, i especialment del seu progrés, benestar, i les seves oportunitats de futur
 
Per fer-ho us necessitem a tots i a totes, i l'Ajuntament ha d'estar encara més que abans al costat dels agents socials, economics, sanitaris, educatius, culturals, i esportius del municipi.
 
Proposem la creació d'un nou departament municipal per a la coordinació de totes les actuacions al voltant del Covid-19.
 
Ens cal una nova manera de treballar que sigui capaç, mitjançant els recursos econòmics i humans, de donar respostes immediates i a mig termini a totes les necessitats que requereixin els veins, les veines i els teixits productiu i associatiu de Sant Quirze del Vallès
 
Les Accions Locals per a la Recuperació, a banda d'actuacions immediates que detallem tot seguit, hauran de consensuar una planificació de mesures estratégiques pel periode d'un any, vinculades tant al Pressupost Municipal com als possibles recursos extraordinaris provinents d'administracions superiors, així com aquells provinents de la col·laboració públic-privada.
 
 
DOCUMENT DE MESURES IMMEDIATES 
 
Ajuntament:
Establir l'Ajuntament com a central de compres per abastir del material necessari a entitats, comerços, restauració i empreses, relacionat amb les mesures d'higiene i salut que seran exigibles a partir d'ara.  
 
Adequació del PAM a la nova situació de mesures Covid-19 amb la modificació de pressupost 2020 consensuat amb tots els grups municipals.
 
Pla de retorn i teletreball dels treballadors municipals.
 
Participació: 
Destinar l'import dels pressupostos participatius 2020 íntegrament a mesures de promoció i reactivació de la cultura i l’economia local afectades pel Covid-19.  
 
Creació d’una mesa de mesures Covid-19 on estigui representat el teixit social, cultura, esportiu, sindical, empresarial, sanitari, grups polítics.... de tot el poble.
 
Habitatge:
Avançament del pagament dels ajuts al lloguer i increment de la partida.
 
Garantir els subministraments bàsics d’acord amb les necessitats detectades des de serveis socials municipals i la gestió de nous casos. Cap tall de subministraments a les llars de les famílies amb dificultats socioeconòmiques.
 
Educació:
Garantia d’accés a WIFI gratuït – xarxa pública oberta- pensant especialment en les famílies amb menors, sense connexió. 
 
Creació de xarxa de suport ciutadana per dotar dels equipaments tecnològics necessaris als infants del municipi per continuar, perquè puguin continuar amb la seva activitat escolar de manera telemàtica. 
 
Subvenció dels casals d’estiu. Activació d’aquesta oferta durant tots els períodes no lectius dels centres educatius (tots els caps de setmana i vacances estivals completes, agost inclòs).
 
Suport i posada en valor dels docents davant els nous reptes de futur en l'educació.  
 
Esports:
Acompanyament i assessorament, a les entitats esportives, per buscar fórmules de compensació pels ingressos no rebuts per la no realització de la seva activitat.
 
Subvenció dels campus d’estiu. Abordar la possibilitat de la seva realització i les formes a desenvolupar-los. 
 
Recerca i comunicació a les entitats de les subvencions disponibles de les diverses administracions.
 
Tornada a l’activitat en les diferents instal·lacions i reactivació dels projectes de millora previstos de les infraestructures.  
 
Cercar nous espais i serveis per a conciliar la nova realitat i famílies, si es confirma l’assistència intermitent als centres.  
 
Benestar / Gent Gran:
Teleassistència a tots els majors de 65 anys i que sigui de forma gratuïta.
 
Oferir un servei d’àpats a domicili a gent gran en situació de fragilitat social.
 
Reformulació de l’ús de la targeta moneder municipal, per garantir la no estigmatització dels seus nous usuaris.
 
Suport amb personal i aliments, al servei del banc d’aliments municipal.
 
Ajuts econòmics addicionals a les persones afectades per ERTO o atur, i per autònoms que compleixin els requisits de vulnerabilitat treballats des de serveis socials.
 
Suport emocional a persones vulnerables, grups d’ajuda mútua, suport professional.
 
Acompanyament emocional i psicològic telefònic per a famílies amb menors afectats pel Covid-19
 
A la mesa de gent gran, treballar amb tots els actors i sectors vinculats per dissenyar un protocol d’actuació davant d’emergències sanitàries.

Cultura:
Nova calendarització dels espectacles que es pugui, i els que no, destinar el seu pressupost al suport a les entitats culturals locals.  
 
Biblioteca i altres espais: replantejar el seu ús en base als nous criteris de distancia sanitària.
Programació cultural prioritzant cultura de proximitat.
 
OAC:
Incrementar RRHH i recursos materials, per a poder acompanyar realment i efectiva a la ciutadania que, fins ara, no estava obligada a comunicar-se telemàticament amb l'administració.  
 
Incrementar el suport telefònic als tràmits online de la ciutadania.
 
Aposta ferma per a la simplificació administrativa.
 
Hisenda Pública:
Modificació de les taxes de les terrasses dels bars, per poder doblar la seva capacitat.
 
Exempció del 100% de la taxa de terrasses per el 2020.
 
Tramitació simplificada o exprés per a l’obertura de noves terrasses a tots aquells establiments que no en tenien.
 
Exempció de les taxes de residus, des de març i fins a que puguin reiniciar la seva activitat amb normalitat, a tots aquells comerços i restauradors que s’hagin vist afectats pel Covid-19 
 
Rebaixa de l’IBI als propietaris de locals, en la mateixa proporció que baixin els lloguers temporalment a comerciants, empreses i autònoms. Per a propietaris del seu local, rebaixa de l’IBI d’acord amb el temps d’afectació del període d’emergència. 
 
Promoció econòmica:
Reforçar l’oficina d’acompanyament de recerca de feina, i fer una borsa de vacants de les empreses del municipi.
 
Creació de dinàmiques per compartir experiències entre empreses locals, per a l’intercanvi de productes i serveis de “quilòmetre zero” entre les nostres empreses.
 
Ampliació de la finestreta única amb una central de recollida de dades sobre la situació de les empreses i comerços des del decret d’alarma, per tal de conèixer les seves necessitats i poder donar-hi resposta.
 
Programació específica per a la recuperació del comerç local i la restauració; anuncis gratuïts, xarxes socials, promocions audiovisuals. Fins el 2021. Campanyes per comprar al comerç "a prop de casa"...  
 
Programa d’ajuts adreçats a autònoms, emprenedors i petites empreses que els doti de liquiditat per a continuar amb la seva activitat.  
 
Aposta decidida per a la implantació de les energies renovables a tots els edificis públics i privats del municipi amb majors subvencions directes i mes bonificacions d’impostos. Amb la creació d’una oficina municipal d’assessorament en estalvi energètic i energies renovables, perquè Sant Quirze sigui un referent en la recuperació econòmica impulsada pel sector de la Transició Energètica
 
Elaboració de vídeos breus ( capsules informatives)per a donar recursos als nostres joves, mitjançant les xarxes socials, per a la recerca de feina i la preparació d’entrevistes de treball.
 
Grup Municipal Junts per Catalunya – Sant Quirze
Sant Quirze del Vallès, 12 de maig de 2020
 
 
Segueix-nos a:
 
T'escoltem, contacta'ns per correu: juntspercatsqv@gmail.com