Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Catalunya lamenta la pròrroga dels pressupostos municipals i critica la falta de capacitat de negociació de l'Equip de Govern de Sant Quirze

El grup municipal de Junts per Catalunya de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès lamenta profundament l’anunci de la pròrroga dels pressupostos municipals, resultat de la incapacitat del govern tripartit per arribar a un acord amb els grups de l'oposició.

El grup municipal de Junts per Catalunya de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha lamentat profundament l’anunci de la pròrroga dels pressupostos municipals, resultat de la incapacitat del govern tripartit per arribar a un acord amb els grups de l'oposició.
Propostes presentades pel nostre grup municipal per a consensuar els pressupostos de 2024

El grup municipal de Junts per Catalunya de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha lamentat profundament l’anunci de la pròrroga dels pressupostos municipals, resultat de la incapacitat del govern tripartit per arribar a un acord amb els grups de l'oposició. El grup ha criticat que l’Equip de Govern ara vulgui carregar la responsabilitat d’aquesta decisió als grups que no han donat suport als pressupostos, tot i que les aportacions realitzades per aquests mateixos grups han estat menystingudes. De fet, els pressupostos no han arribat ni a ser votats al ple municipal, ja que els van retirar uns minuts abans de poder-se debatre. El grup municipal lamenta que ERC no hagi estat capaç de pactar amb cap grup dels quatre que hi ha a l’oposició per assolir la majoria necessària, la qual cosa denota “una incapacitat manifesta per arribar a consensos. No han entès que la ciutadania els ha retirat la majoria absoluta  i continuen governant des del partidisme i el sectarisme”, alerten.

En una reunió amb els vint-i-un regidors que conformen l'Ajuntament i els tècnics municipals, la interventora ha informat sobre la pròrroga dels pressupostos degut a la falta de consens entre els equips de govern i els grups de l'oposició. Míriam Casaramona, portaveu de Junts per Catalunya, ha destacat que, “des del primer moment, quan se'ns va demanar que féssim les nostres aportacions, les vam fer. Proposàvem mesures concretes d’inversió per dignificar cinc grans àrees que considerem fonamentals per al desenvolupament de Sant Quirze, i totes elles han estat menystingudes”.

En aquest sentit, Junts per Catalunya ha identificat cinc àrees prioritàries per al desenvolupament del municipi, que va donar a conèixer en forma de propostes per incloure als pressupostos. En primer lloc, destaquen la necessitat de dignificar la inversió en aigua, proposant inversions per millorar la qualitat del subministrament i garantir una gestió eficient dels recursos hídrics. Seguidament, defensen la implementació d'un pla integral de millora dels barris, incloent l'adequació de les infraestructures viàries i la renovació d'espais verds i d'oci comunitari. A més a més, suggereixen l'establiment d'un pressupost específic per a l'esport, amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva a través de millores en les instal·lacions i la promoció d'activitats físiques. Així mateix, proposen incentius per a la promoció econòmica local, amb subvencions i avantatges fiscals per a petites i mitjanes empreses. Finalment, advoquen per un pressupost que prioritzi el benestar i la qualitat de vida dels habitants del municipi, incloent iniciatives com la millora de l'atenció a la gent gran i el suport a les entitats locals que promouen la cohesió social.

Casaramona ha subratllat la necessitat d'inversions per millorar les infraestructures del municipi i per atendre les necessitats de la gent gran i els barris. "Hem presentat propostes concretes per millorar les condicions de vida dels nostres veïns i veïnes. Lamentablement, les nostres propostes han estat menystingudes i ara ens trobem amb una pròrroga dels pressupostos", ha afegit. El grup municipal de Junts per Catalunya considera que la falta de capacitat de negociació de l'Equip de Govern mostra una desconnexió amb les necessitats de la ciutadania i exigeix una millor gestió municipal. "Si no saben fer-ho millor, que pleguin. El poble ja no és només seu. La ciutadania ja va decidir retirar-los la majoria absoluta però encara no ho han entès", ha conclòs Casaramona.

Sant Quirze del Vallès, 10 d'abril de 2024.

#EstimemSantQuirze

Junts per Catalunya – Sant Quirze

Correu electrònic: juntspercatsqv@gmail.com

Instagram, Facebook, Youtube i X-Twitter: @juntspercatsqv

Tel. 656 78 94 46