Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les famílies de Sant Quirze acabarem seques per la pèssima gestió municipal de l’aigua

Sant Quirze es troba en estat d'emergència per sequera des del dia 2 de febrer, quan la Generalitat va fixar restriccions de 200 litres d’aigua per habitant al dia. No obstant això, el tripartit municipal d’ERC-SOM-EnComú ha decidit que les famílies de Sant Quirze ens limitem a gastar-ne només 100 litres per habitant al dia.

Tota la ciutadania hem rebut una carta de SQVAigua que establia un límit de 100 l/hab./dia, juntament amb un anunci de sancions que, tot i que després l’alcaldessa se n’hagi volgut desmarcar de paraula, la realitat és que ni ha cessat al gerent de l’empresa, ni ha enviat cap altra carta anul·lant o desmentint l’anterior. Aquesta manca de confirmació formal sobre el límit demostra un descontrol evident, i deixa l'equip de govern en evidència, ja que estan actuant a correcuita en un tema tan transcendent.

La incoherència del govern municipal va quedar ben reflectida al Ple del dia 15 de febrer on, amb els únics vots en contra del nostre grup, es va tirar endavant una ordenança que permet a SQVAigua desviar-se en fins a 10 dies en les dates de les facturacions, cosa que pot provocar excessos de lectures i salts de tram que, tot i no ser reals, podrien derivar en sobre facturació o fins i tot en multes.

En definitiva, la gestió dels valuosos recursos hídrics a Sant Quirze pateix de descontrol, com quan se segueix omplint fonts ornamentals amb aigua de boca, i per la falta de transparència informativa. Les famílies necessitem respostes clares i mesures coherents per afrontar aquesta emergència mentre l'equip de govern, en aquest tema tan crític, actua "com un pollastre sense cap". La contradicció entre les restriccions imposades als veïns i les accions municipals posa en dubte la capacitat del tripartit per a gestionar problemes importants com la sequera.

#EstimemSantQuirze

 23-02-2024

Junts per Catalunya – Sant Quirze

Correu electrònic: juntspercatsqv@gmail.com

InstagramFacebookYoutube i X-Twitter: @juntspercatsqv

Tel. 656 78 94 46