Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àrea Infantil

Què hi trobaràs?

A la biblioteca hi ha una àrea Infantil, oberta a tothom encara que destinada principalment a infants fins a 13 anys. Els menors de 8 anys hauran d'estar en tot moment acompanyats per un adult. Pares, mares, tutors i tothom interessat en el món de la lectura també podran gaudir d’aquest espai.

  • area-infantil

  • area-infantil

A l'àrea infantil podeu trobar-hi llibres, còmics, pel·lícules i documentals, música i revistes. Els llibres els trobareu classificats en dos grans grups:

 • Llibres de coneixementshi trobareu tot tipus de documents per donar suport per fer els deures de l'escola, aclarir dubtes i desenvolupar els interessos i les inquietuds dels infants.
 • Llibres d'imaginacióhi teniu llibres, música, pel·lícules, còmics... Els contes o llibres d'imaginació els trobareu classificats segons l'edat lectora recomanada.

Els llibres estan agrupats en diferents categories segons les temàtiques, identificats amb una icona:

gomet_blau.png

Els contes del gomet blau són per als qui comencen a llegir. Predomina la imatge i la il·lustració sobre el text.


gomet_vermell.png

Els contes del gomet vermell són contes per als que ja saben llegir. Els contes continuen estant il·lustrats però el text ja té importància per si sol.


gomet_verd.png

Els contes de gomet verd són petites novel·les que ens expliquen històries de diferents temes: por, aventures, amor, misteri...


gomet_negre.png

Poques il·lustracions acompanyen al text, que és l'element essencial del llibre.


Petits lectors

És un espai de la biblioteca adreçat als més petits, aquells que encara no saben llegir o tot just s'inicien al món del llibre. En aquest espai els nens han de venir acompanyats en tot moment d’una persona adulta que serà la que els indicarà els contes i se'n farà càrrec mentre estiguin a la biblioteca. 

 • Revistes
 • Pel·lícules
 • Música

Què t’oferim?

Consulta sala: el personal de l’àrea infantil atendrà qualsevol dubte que tinguis, tant pel que fa a la utilització de la biblioteca, com on trobar la informació. Per trobar la informació que busques, el més útil és utilitzar el catàleg de cerca de documents.

Internet i ofimàtica: disposem d'ordinadors per fer ús d’internet i d’ofimàtica amb programes d’entorn Windows. Per fer ús dels ordinadors cal tenir el carnet d’usuari. Podeu sol·licitar hora amb antelació. Et recomanem Genius, portal infantil d'internet de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

Servei de préstec: si vols endur-te en préstec documents de la biblioteca hauràs de tenir el carnet d’usuari. Per fer-ho només cal omplir el formulari i si ets menor de 14 anys cal autorització dels pares o tutors.

Serveis a les escoles: Consulteu el 'Programa BiB/CO' que inclou visites escolars, formació d’usuaris, presentació de novetats,... Per a més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres (telf 937219547).

biblioteca-prestec-llibres.jpg

Espais que destaquem

Racó de famílies: és una secció adreçada a tota aquella persona interessada en el món dels infants: pares, mares, tutors, educadors,... Pretén oferir tota aquella informació relacionada amb els infants a través de fons documental de temàtiques diverses (educació, salut, alimentació, lleure,...).

Fons especial Acolliment i Adopcióllibres i revistes especialitzades amb temes relacionats amb l'acolliment familiar i l'adopció, tant en l'adopció nacional com la internacional.

Altres materials: Revistes especialitzades. També es pot disposar de guies de lectura i participar en activitats que oferim al llarg de l’any relacionades amb l’entorn familiar.

Activitats:

 • L'hora del conte: sessions quinzenals d’octubre a maig els divendres a les 18:00h
 • Storytime: 2/3 sessions anuals de contes en anglès, dins la programació de l'hora del conte
 • Hora del conte Menuts: sessions trimestrals
 • Tallers de manualitats: relacionats amb festes i tradicions
 • Laboratoris de lectura, Laboratoris d'experimentació (Biblio-Labs) i clubs de lectura

Veure activitats