Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura Espectacles

Mala Estrella (i altres microrelats de Jordi Masó)

Pati de contes


Mala Estrella (i altres microrelats de Jordi Masó)

Un perruquer sota pressió, un senyor enamorat de l'URSS, un enginyer que viatja en el temps, un prestidigitador maldestre i una Verge Maria queixosa. Aquests són alguns dels pintorescos protagonistes de Mala estrella (i altres microrelats de Jordi Masó).

Un espectacle en el qual alguns dels hits d'aquest mestre del microrelat prendran cos i forma.

El microrelat és, tal com indica el seu nom, un relat molt breu. És una narració més curta que un conte, però que ha d'explicar una història. És un gènere per atrevits, ja que aquesta història ha de ser impactant, generar expectació i sorpresa amb un nombre molt limitat de paraules.

A part de la brevetat del text en si, també es caracteritza per un vocabulari molt precís i la capacitat de generar tensió suficient per a sorprendre al lector.
El microrelat ha de ser capaç de despertar emocions. Per molt breu que sigui ha de poder fer-te riure, plorar, fer-te enfadar, espantar-te, posar-te de bon o de mal humor. 

Cada peça és un món i alguns microrelats demanen un narrador que ens expliqui la història com si es tractés d'un contacontes i en canvi d'altres ens demanen veure els personatges; com caminen, com es mouen, com parlen i s'expressen. És precisament entre aquests dos territoris on ens mourem en aquest espectacle, aportant el què ens demana cada peça. 

En un moment històric on tot són pantalles i cada cop hi ha més dèficit d'atenció, el microrelat és la manera perfecta per reconnectar amb la lectura.

Espectacle a càrrec de l'actor Pere Costa

INFORMACIÓ ÚTIL