Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àrea Infantil

Què hi trobaràs?

ilustracio_estiu0011.jpg

L'Àrea Infantil de la biblioteca és una àrea oberta a tothom encara que destinada principalment a infants fins a 13 anys. Els menors de 8 anys hauran d'estar en tot moment acompanyats per un adult. Pares, mares, tutors i tothom interessat en el món de la lectura també podran gaudir d’aquest espai.

Què hi pots trobar?

Podeu trobar-hi llibres, còmics, pel·lícules i documentals, música i revistes. Els llibres els trobareu classificats en dos grans grups:

 • Llibres de coneixementshi trobareu tot tipus de documents per donar suport per fer els deures de l'escola, aclarir dubtes i desenvolupar els interessos i les inquietuds dels infants.
 • Llibres d'imaginació: hi teniu llibres, música, pel·lícules, còmics... Els contes o llibres d'imaginació els trobareu classificats segons l'edat lectora recomanada.

Els llibres estan agrupats en diferents categories segons les temàtiques, identificats amb una icona.

gomets.jpg

Els contes del gomet blau són per als qui comencen a llegir. Predomina la imatge i la il·lustració sobre el text.

Els contes del gomet vermell són contes per als que ja saben llegir.Els contes continuen estant il·lustrats però el text ja té importància per si sol.

Els contes de gomet verd són petites novel·les que ens expliquen històries de diferents temes: por, aventures, amor, misteri...
Poques il·lustracions acompanyen al text, que és l'element essencial del llibre.

Els còmics infantils ens expliquen historietes en forma de vinyetes il·lustrades. Trobareu les aventures de diferents personatges a més d'un fons de còmic manga.

Petits lectors: és un espai de la biblioteca adreçat als més petits, aquells que encara no saben llegir o tot just s'inicien al món del llibre. En aquest espai els nens han de venir acompanyats en tot moment d’una persona adulta que serà la que els indicarà els contes i se'n farà càrrec mentre estiguin a la biblioteca. 

 • Revistes
 • Pel·lícules
 • Música

Què t’oferim?

Consulta sala: el personal de l’àrea infantil atendrà qualsevol dubte que tinguis, tant pel que fa a la utilització de la biblioteca, com on trobar la informació. Per trobar la informació que busques, el més útil és utilitzar el catàleg de cerca de documents.

Internet i ofimàtica: disposem de diversos ordinadors per fer ús d’internet i d’ofimàtica amb programes d’entorn Windows. Per tal de fer ús dels ordinadors cal tenir el carnet d’usuari i deixar-ho al taulell de l’àrea infantil. Podeu sol·licitar hora amb antelació. Et recomanem Genius, portal infantil d'internet de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona

Servei de préstec: si vols endur-te en préstec documents de la biblioteca hauràs de tenir el carnet d’usuari. Per fer-ho només cal omplir el formulari i si ets menor de 14 anys cal autorització dels pares o tutors.

Serveis a les escoles: Consulteu el 'Programa BiB/CO' que inclou visites escolars, formació d’usuaris, presentació de novetats,... Per a més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres (telf 937219547).

Espais que destaquem...

Racó de famílies: és una secció adreçada a tota aquella persona interessada en el món dels infants: pares, mares, tutors, educadors,... Pretén oferir tota aquella informació relacionada amb els infants a través de fons documental de temàtiques diverses (educació, salut, alimentació, lleure,...).

Fons especial Acolliment i Adopció llibres i revistes especialitzades amb temes relacionats amb l'acolliment familiar i l'adopció, tant en l'adopció nacional com la internacional.

Altres materials: Revistes especialitzades. També es pot disposar de guies de lectura i participar en activitats que oferim al llarg de l’any relacionades amb l’entorn familiar.

Activitats:

 • L'hora del conte: sessions quinzenals d’octubre a maig els divendres a les 18:00h
 • Storytime: 2/3 sessions anuals de contes en anglès, dins la programació de l'hora del conte
 • Hora del conte Menuts: sessions trimestrals. 
 • Tallers de manualitats: relacionats amb festes i tradicions
 • Laboratoris de lectura, Laboratoris d'experimentació (Biblio-Labs) i clubs de lectura
 • i moltes altres activitats al llarg de l'any. Consulteu a la biblioteca