Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Patronal

La Patronal de Sant Quirze del Vallès

La Patronal

Edifici d'estil modernista que data de l'any 1922 i que es va convertir en el punt de trobada de propietaris i, en general, de la gent benestant del poble. Durant els anys 20, 30 i 40, la Patronal va esdevenir el centre social i cultural del poble i acollia actes socials com obres de teatre i, sobretot, balls. Durant la Guerra Civil, s'hi van organitzar balls en benefici dels ferits per la guerra.

En l'estat original, la part de dalt de l'edifici, avui denominada Sala Josep Brossa, era la sala de ball i també disposava d'un petit escenari. La part del darrere d'aquest equipament era un jardí on s'hi celebrava el tradicional ball del fanalet. Després de la Guerra Civil, l'edifici de la Patronal es va dividir en dues parts, que van allotjar el Cafè Espanyol i un taller.

L'any 1998 van començar les obres de rehabilitació de l'edifici, que el van transformar en un nou equipament cultural per a Sant Quirze. Actualment, consta de dues sales. A la planta superior s'hi ubica la Sala Josep Brossa, que realitza la funció de teatre-auditori del poble on s'hi representen obres de teatre i es duen a terme concerts, projeccions de cinema i actes institucionals. I a la planta inferior s'hi torba la Sala Salut Pastor, una sala polivalent que acull les sessions plenàries de l'Ajuntament, assajos de les diferents formacions de teatre i cant de Sant Quirze així com actes de petit format.