Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cursos, tallers

Formació per a entitats: "Manipulació d'aliments"

Formació que és necessari renovar de tant en tant i que és imprescindible per desenvolupar les activitats que impliquin qualsevol manipulació d'aliments, per molt senzilla que sigui. El curs inclou materials didàctics i un certificat de higiene alimentaria i manipulador d'aliments per a cada participant que superi l'avaluació.


Formació per a entitats: "Manipulació d'aliments"
Lloc: Sala de la planta baixa de l'Ajuntament
Dia de la sessió: 7 de maig
Horari: 17:30 a 20:00

Es tracta d’una formació que cal renovar periòdicament i que és imprescindible per dur a terme qualsevol activitat que impliqui la manipulació d’aliments, per senzilla que sigui. El curs inclou materials didàctics i, un cop superada l’avaluació, cada participant rebrà un certificat d’higiene alimentària i de manipulació d’aliments.

Inscripcions obertes fins al 7 de maig o completar aforament

El curs s'impartirà en una sessió presencial de 2'5 hores per part de la nutricionista Anna Gispert.

CONTINGUTS 

  • Introducció a la seguretat alimentària 
    • Marc legal i responsabilitats dels manipuladors
    • Principals riscos: intoxicacions i al·lèrgies alimentàries
  • Bones pràctiques d'higiene 
    • Higiene personal
    • Neteja i desinfecció d'espais i utensilis
  • Gestió d'al·lèrgens 
    • Identificació dels 14 al·lèrgens principals
    • Prevenció de la contaminació creuada
    • Informació al consumidor
  • Protocols específics per a esdeveniments 
    • Control de temperatures
    • Prevenció de contaminació creuada
    • Gestió de residus
  • Cas pràctic i avaluació 
    • Simulació d'escenaris reals
    • Qüestionari final

 

INFORMACIÓ ÚTIL